Психологія Форекс

Сьогодні існує безліч варіантів заробити, не виходячи з дому. Кожна людина самостійно вирішує, що їй ближче. Якщо дозволяють творчі здібності, можна займатися копірайтингом. А хтось впевнено відчуває себе на фондових ринках валют, саме така категорія добивається успіху на найкрупнішій торговій площадці Форекс.

Как добится успеха на рынке Форекс? Вот ссылка, в этой статье вы узнаете, что такое “Волны Вульфа”, и как правильно использовать данную методику для целей прибыльного трейдинга.

Кожен, хто прийшов на ринок Форекс, стикається з впливом психологічних факторів. Всякий раз, коли ви отримуєте прибуток або несете втрати, мозок реагує на цю подію. Як будь-який успіх, отримання прибутку окрилює нас і дає відчуття радості і оптимізму, а втрати викликають смуток і депресію. Але слід пам’ятати, що під дією радості і злості, ми здатні на необачні вчинки, які можуть призвести до непоправних наслідків. Завершивши угоду з позитивним результатом, хочеться розвивати свій успіх, а в разі невдачі, з’являється бажання повернути втрачене. В цьому криється той самий фатальний аспект трейдингу.

Починаючи торгівлю на біржі, ви зіткнетеся зі страхом і жадібністю. Ці дві складові трейдингу найголовніші перешкоди на шляху до успіху.

Страх – виникає всякий раз, коли ви бачите, як ваш баланс рахунку стає меншим в момент руху ринку проти вас. Він змушує закрити операцію, не дочекавшись зміни напряму ціни, залишаючи лише шкодувати про збитки, дивлячись як ринок відновлює хід в потрібному напрямку.

Жадібність – відчуття, яке охоплює, коли прибуток зростає. Вам здається, що ви можете отримати від ринку більше. Проте часто трапляється, що не забравши прибуток під впливом почуття жадібності, трейдер втрачає прибуток, а разом із нею - частину депозиту.

Особливо схильні до впливу психологічної складової форекс торгівлі новачки. Зазвичай, новоспечені трейдери кидаються в торги як у вир з головою», намагаючись торгувати постійно. Таке часте вчинення правочинів занурює торговця в стан затуманеної свідомості, не мислячи розважливо, розраховуючи кожен свій крок.

Способи протистояння психологічному тиску ринку:

- Завжди аналізуйте ринок – кожен вхід в ринок тягне за собою ризики. Дуже важливо управляти цими ризиками. Тому, перш ніж відкрити операцію, розрахуйте доцільність її здійснення і перспективи результату;

- Завжди встановлюйте Stop-loss і Take-profit – ці два ордери дозволять вам на 90% виключити страх і жадібність з вашої торгівлі;

- Ставте реальні цілі – правильно використовуйте Stop-loss і Take-profit. Встановлюйте ці ордери в межах діапазону руху ринку, не розраховуйте на те, що ринок дасть вам більше, ніж може;

- Ставитеся до збитків як до помилок в аналізі – не сприймайте збитки, як особисту невдачу. Помиляються абсолютно всі трейдери. Але успішними стають тільки ті, хто аналізує свої помилки і виправляє їх.

- Уникайте торгів у день отримання прибутку і збитку – дайте своїй свідомості час відпочити і відновитися емоційно. Ринок завжди дає можливості - не поспішайте заробити всі гроші. Прагніть зберегти той результат, якого ви досягли, але не бійтеся ризикувати в межах розумного;