iWallet: біометричний гаманець для розсіяних людей

Втрата гаманця завжди тягне за собою купу проблем. Доводиться дзвонити в банк (а то й кілька), щоб заблокувати кредитну карту (чи, знову ж таки, кілька), писати заяву про втрату інших документів, наприклад, водійських прав. І, природно, доводиться прощатися з усією готівкою, яка там була. Як запобігти подібній неприємній ситуації?

http://viscontibags.com.ua/mujskie-koshelki


Рішенням всіх цих проблем може стати електронний гаманець iWallet, який презентував однойменний американський стартап. Він замикається намертво і реагує тільки на відбиток пальця свого господаря, для цього на корпусі пристрою присутній спеціальний сканер. А для більшої безпеки пристрій підключається до мобільного телефону через Bluetooth і постійно підтримує зв’язок.

Як тільки iWallet віддаляється від мобільника на 3-5 метрів, гаманець починає видавати гучний звуковий сигнал, тому втратити цю іграшку теж досить складно. Логічно припустити, що така іграшка коштує дуже недешево: 300 доларів за версію в корпусі з полікарбонату, 400 — за версію з скловолокна і 500 — за версію з вуглеволокна.



А тим часом корпорація Apple за підтримки ряду високотехнологічних компаній має намір впровадити електронний спосіб оплати в американських бізнесах. Простіше кажучи, в найближчому майбутньому споживачі зможуть платити за товари та послуги за допомогою смартфона. Тобто необхідність в носінні масивного гаманця з кредитними, дебетовими і дискаунтными картами відпаде раз і назавжди.

Згідно зі статистикою, понад 200 тисяч американців щорічно втрачають гаманці з усім вмістом. Приблизно 9% з них зберігають у гаманцях картки соціального страхування, паролі до дебетових карток, пін-коди та безліч іншої секретної інформації. У деяких на відновлення даних йдуть роки.

З електронною технологією всі дані, що зберігалися раніше в гаманці, перемістяться в смартфон. Споживач буде підносити телефон до пристрою, що зчитує кредитки, і проводити платіж.

Треба сказати, що представники Apple поки офіційно не оголошували про технології iWallet, проте всюдисущі хакери заявляють зі стовідсотковою впевненістю, що корпорація веде активні переговори з провідними банками країни, платіжними системами Visa і MasterCard, а також компаніями-партнерами, на зразок Facebook і Google

Розміри новинки становлять 10,8 x 8,5 x 1,9 сантиметрів, і вона буде доступна користувачам в п’яти колірних варіантах: чорному, золотом, рожевому, зеленому та білому.