Компанія GoPro анонсувала гаджет Omni для зйомки кругових екшн-відеороликів

Популярність систем віртуальної реальності стрімко наростає, і не дивно, що компанії типу і рівня GoPro не можуть, та й не хочуть, залишатися в стороні від цього буму.

Оскільки камери GoPro, хоч і мають ультраширококутні об’єктиви, поодинці не можуть знімати кругові відеопанорами, досі всі подібні розробки, що дозволяють знімати відео за допомогою GoPro, випускалися сторонніми виробниками. І ось тепер ми маємо «рідний», офіційний виріб від самої GoPRo – камерний ріг Omni.

Отож, провідний виробник екшен-камер для любителів екстремального спорту GoPro нещодавно представив 360-градусну камеру під назвою Omni, яка призначена для зйомки відео для віртуальної реальності.

VR-камера виконана у вигляді куба, на кожній з 6 граней якого розташовується по одній камері Hero4 Black. Це спортивні моделі власного виробництва GoPro. По заявах розробника, для VR-камери Omni була розроблена нова технологія, яка забезпечує синхронізацію на піксельному рівні між усіма камерами, встановленими на гранях куба.



Камери знімають відео одночасно, а спеціальне процесорний пристрій в центрі сфери здійснює синхронізацію на піксельному рівні. Далі окремі ролики зшиваються в єдине круговий панорамне відео, яке можна розглядати або в «планетарному стилі», або з допомогою різних шоломів і окулярів віртуальної реальності.

Правда, більш точні подробиці представники GoPro розкривати не стали. Можна тільки припустити, що дана технологія також дозволяє скоротити час постобробки для створення панорамного відео.

Про ціну поки нічого невідомо, але враховуючи ціну на 6 камер Hero4 Black, приблизна вартість Omni становитиме 3 тисячі доларів. Можна сказати, що це досить бюджетний варіант, призначений для напівпрофесіоналів, так як до цього GoPro представила VR-камеру Odyssey за 15 тисяч доларів, а вартість професійної камери Nokia OZO становить 60 тисяч.

Omni буде представлена публіці на міжнародній виставці NAB Show 2016, яка пройде з 16 по 21 квітня в Лас-Вегасі. Тоді ж, очевидно, і слід очікувати офіційного релізу і цінову інформацію.

Для шанувальників екшн-відео пропонуємо першу камеру gopro hero 4 з LCD дисплеєм і найвищої якості зйомки. Придбавши на goprostore.in.ua цей апарат ви отримуєте карту памяті в подарунок.