Банківський борг. Як спілкуватися з колекторами?

Про банківських колекторів пишуть багато страшного: мовляв, шантажують, вламуються до квартири, погрожують і мало не катують. Можна навести безліч аргументів, які доводять, що це маячня. А як же боржнику вести себе з ними?

Взагалі, в ідеалі найкраще звернутись до професійних юристів, наприклад, з компанії http://jurist.support/, вони всі ваші проблеми вирішуть швидко, грамотно і з мінімальними фінансовими витратами. Якщо ж ви самотужки прагнете залагодити свої боргові питання, ось кілька дієвих порад:

1. Якщо подзвонив колектор, треба насамперед дізнатися, на якій підставі він турбує позичальника. Є договір між банком і агентством на передачу боргу в роботу? Цю інформацію можна отримати в банку або запросити підтверджуючі документи в самому агентстві. Це необхідно зробити, для того щоб не попастися на вудку «чорним колекторам» (про них мова піде нижче).

Громадянин має право упевнитися в тому, що йому дійсно дзвонить співробітник колекторського агентства. У колектора треба запитати повне найменування агентства, його прізвище та ім’я, а також на якій підставі агентство працює з банком.

2. Треба з’ясувати точну суму заборгованості і чи правильно вона розрахована. Для цього клієнту необхідно запросити в банку виписку і деталізацію по особовому рахунку. А потім, взявши в руки договір з банком, власноруч спробувати розрахувати суму заборгованості.

3. Головне питання — як розмовляти з працівником агентства? При спілкуванні з колектором не варто панікувати і йти на конфлікт. З самого початку необхідно вести конструктивний діалог. Повірте, співробітник колекторського агентства не налаштований «пресувати» боржника. Йому потрібно повернути гроші свого клієнта (тобто банку), і він готовий піти на компроміс.

4. Якщо у боржника немає грошей, то все одно не варто ховатися від колекторів і ігнорувати дзвінки. Колектори розуміють, що у кожного своя життєва ситуація. І прагнуть знайти індивідуальний підхід до кожного боржника. Не по доброті душевній, а тому що так більше шансів повернути гроші. Тому не варто звертатися в банк за відстроченням. Це тільки зайва трата часу. Треба пояснити колектору ситуацію і надати документи, які підтверджують, що боржник поки не може платити (наприклад, довідку з біржі праці). Колектор, упевнившись у цьому, дасть відстрочку.

5. Всі ці поради працюють, якщо до вас приїхав співробітник легального колекторського агентства. Але на ринку до сих пір працюють так звані чорні колектори. Їх мало, банки майже не дають їм замовлення, але вони все ж є.

Що це за компанії? «Чорні колектори» — це просто декілька фізичних осіб (вони навіть не реєструють компанію), які купують борги у невеликих банків. Вони дзвонять позичальникам або приїжджають до них і, використовуючи метод психологічного тиску, стягують заборгованість. Такі люди роблять все, щоб довести людину до стану стресу. Це потрібно, щоб позичальник не став питати у них документи, що підтверджують їх повноваження на стягнення боргу для певного банку. Їм треба, щоб громадянин думав тільки про швидке погашення боргу і про наслідки невиплати. А в разі питання про документи з боку клієнта, вони діють за принципом «є борг — плати, і не треба задавати зайвих питань».