Сферичні будинки-альтанки G-Pod для сучасних кочівників

Розробники з компанії Ornate Gardens (Великобританія) представили цікаву новинку - оригінальні будинки-альтанки G-Pod, які являють собою обертову конструкцію, поміститися в якій можуть від 5 до 14 осіб. Конструкція повністю виконана у відповідності з еко-технологіями і згідно тверджень розобників, G-Pod – прекрасне місце, щоб посидіти з друзями, влаштувати сімейний обід на свіжому повітрі або для того, щоб усамітнитися і попрацювати.

Серед величезного розмаїття різноманітних еко-споруд, які останнім часом все частіше представляють архітектори і дизайнери, обертова G-POD від британських розробників, безсумнівно, виділяється особливостями конструкції і самодостатністю.

Ці збірні конструкції, розроблені в чотирьох варіантах і які вміщають від 5 до 14 осіб, можна розміщувати де завгодно: в лісі, в саду і навіть на даху будинку. Це прекрасний притулок навіть у дощову погоду, а вся необхідна мешканцеві такої споруди енергія виробляється завдяки сонячним батареям.

Будинки - альтанки округлої форми виконані з розсувних панелей. Гнуті арки роблять з ялинової дошки і напівпрозорих, трохи тонованих акрилових аркушів. Це і забезпечує захист від вітру, дощу, сонця і гарантує конфіденційність. Оскільки споруда обертається, її завжди можна не тільки відкрити, щоб помилуватися місцевими краєвидами, закрити, захищаючись від комах і шуму, але і розгорнути у зручному для мешканців положенні.

Розробники стверджують, що будинки - альтанки G-Pod можуть зібрати 2 людини всього за 5 годин. При цьому інтер’єр споруди може бути різним і людина, яка бажає придбати таку конструкцію, має можливість індивідуального замовлення.



Розробники пропонують кілька базових варіантів цієї споруди:

- Садова альтанка G-Pod Seater, в якій можуть розміщуватися 5-7 осіб. Конструкція складається з 6 арок, що обертаються на 360 градусів. Садова альтанка G-Pod Seater не закріплюється, її достатньо просто встановити на тверду міцну поверхню. У центрі альтанки встановлений столик, а по колу – сидіння. Придбати таку альтанку можна за $15 тисяч.

- Більш комфортний варіант G-Pod Lounger складається з 10 обертових арок. Для 4-6 чоловік тут призначені зручні сидіння з подушками і столик, який може опускатися до рівня сидінь, утворюючи поверхню, на якій можна спати. Для захисту від сонця призначені спеціальні жалюзі. Вартість G-Pod Lounger– $17 тисяч.

- Summerhouse/Diner – справжній літній будиночок, що складається з 16 акрилово-дерев’яних панелей. Встановлювати його необхідно на спеціально підготовлений фундамент. В будиночку є зручні диванчики, на яких може розмісяться навіть дорослий. При бажанні в будиночку може бути встановлений телевізор і холодильник, які харчуватимуться від сонячних батарей. Коштує такий будиночок $35 тисяч.



Отдых на природе дарит мощный заряд бодрости, и хорошего настроения, а тем более, если рядом любимая семья или хорошие друзья. А удовольствия от такого времяприпровождения прибавят замечательные готовые беседки для дачи от компании «Эко Сфера», в которых приятно и задушевный разговор поддержать, и шашки-шахматы поиграть, и вкусное застолье организовать.