Як заробити $7 млн на YouTube за рік? Історія найбагатшого відеоблогера Фелікса Чельберга

Думаю, ні для кого не секрет, що на YouTube можна заробляти. Для цього існують різні партнерські програми та інші послуги (зараз заглиблюватися в це не будемо). Сьогодні у нас розповідь про шведськоого блогера, який у свої 25 років зміг заробити на відео $7 млн всього за один рік.

Блогера звуть Фелікс Чельберг, а його ігровий канал – PewDiePie. На момент написання статті кількість передплатників становить більше 43 мільйонів. Прибуток Феліксу приносить партнерська програма, перед початком кожного відео крутиться рекламний блок.

Найпопулярніший ролик “A Funny Montage” набрав вже більше 72 млн переглядів.


Канал був створений в 2009 році, але активний ріст почався тільки через 3 роки, вже в липні 2012 року PewDiePie міг похвалитися одним мільйонів передплатників. Але дивно трохи інше – у вересні цього ж року Феліксу вдалося довести показник до двох мільйонів.

В лютому (все того ж 2012 року) Фелікс зареєструвався на конкурс “Король Мережі” (King of the Web). З першого разу взяти “медалі” йому не вдалося, але вже після другого голосування він отримав титул Gaming King of the Web. Наступний конкурс він також виграв, а весь призовий фонд (близько $1000) перевів на рахунок Всесвітнього фонду дикої природи. Завдяки всім цим подіям (непогана реклама получилась), в квітні 2013 року кількість передплатників каналу збільшилася до 6 мільйонів. Про це написали навіть в New York Times. А вже в травні він виграв Starcount Social Stars Awards в номінації Most Popular Social Show.



PewDiePie двічі визнавали самим швидкозростаючим проектом на YouTube. У вересні 2013 року Фелікс отримав сертифікат Книги рекордів Гіннеса за найбільшу кількість передплатників на каналі.

Основна тема каналу – ігри (їх проходження та огляди), але є і видеооблоги, і записи подорожей в інші міста. Фішкою можна назвати те, що всі проходження супроводжуються не тільки закадровим голосом, але і записом з веб-камери.

В основному на каналі можна знайти ігри жанрів хоррор і екшен. Але Фелікс ще тісно співпрацює з розробниками інді-ігор (допомагає їм розвиватися).

У своєму інтерв’ю для Wall Street Journal Фелікс сказав, що причина його успіху – “зруйнована стіна” між глядачами і тим, що відбувається на екрані. Його підхід до створення відео кардинально відрізняється від того, що пропонують інші блогери. “У мене виходить створити відчуття, що ви проводите час зі мною і дивіться, як я граю в ігри”, – зазначив Чельберг.