Фараонам на заздрість: будинок-піраміда від мексиканського архітектора Хуана Карлоса Рамоса

Піраміди, знайдені в різних куточках світу, завжди привертали загальну увагу в першу чергу своєю неабиякою геометричною формою. Час від часу сучасні архітектори використовують цю форму і створюють проекти сучасних пірамід, оснащених усіма зручностями. Одним з таких проектів можна назвати і Pyramid House.

Відомий мексиканський дизайнер Хуан Карлос Рамос представив для минулорічного конкурсу сучасної архітектури свій новий проект під назвою Pyramid House. Як пояснив сам Рамос, довго думати йому не довелося, він просто вирішив створити житло, подібне єгипетським пірамідам.

Погодьтесь, рішення досить оригінальне, втім з точки зору практичності і комфорту - питання сумнівне. Чого не скажеш про такі https://blagovist.ua/search/house/sale чудові у всіх відношеннях котеджі у Києві і Київській області, що пропонує агентство нерухомості «Благовест».



Архітектор стверджує, що за рівнем благоустрою Pyramid House значно перевершує будь-який інший дизайнерський будинок. У ньому є добре обладнана кухня, кілька туалетних кімнат, декілька ванних і душових. Дім має три поверхи, а також горище, яке розташоване в самому куточку купола. З інших кімнат у будинку є вітальня, спальня, гардеробна і навіть кабінет. На першому поверсі будинку також знаходиться прихожа, кладова і що куди цікавіше гараж і навіть студія звукозапису з арт-майстернею.

На перший погляд будинок Pyramid House має простий дизайн, однак, це не так. Стіни будинку на 50% складаються з скла і фактично є вікнами. Деякі частини засклених стін відкриті завжди і можуть закриватися лише жалюзі зсередини, інші ж закриваються спеціальним підйомними пластинами зовні. В ряді кімнат кожного поверху під стелею є глуха смуга скла, яка служить додатковим джерелом природного освітлення в світлий час доби. На третьому поверсі змонтовано панель-люк, який може перетворюватися в мініатюрний балкон або оглядовий майданчик.

Вся зовнішня поверхня будинку має білий колір стін. В такому ж білому форматі витримана і внутрішня обстановка, в кімнатах білі не тільки стіни, але і меблі. Все це робить приміщення ще світлішим вдень при природному світлі, так і вночі – при електричному. Зараз існує кілька концептів Pyramid House, в одному з них, у центрі будинку є мініатюрний ліфт, який можна використовувати для найрізноманітніших цілей.