Вибір сантехнічного люка

Коли виникає необхідність приховати комунікації, електричні та сантехнічні вузли під плиткою, то головним стає питання – як забезпечити доступ до них?

Такий доступ необхідний для проведення ремонту, усунення протікання, інших ремонтних робіт, також іноді потрібно приховати в стіні лічильники. Саме ревізійний сантехнічний люк під плитку вирішує всі ці питання, а якщо його правильно підібрати, то він буде непомітним на стіні.

Вибір сантехнічного люка

Спочатку необхідно визначити необхідний розмір, за допомогою рулетки, або ж використовуючи лінійку. При виникненні труднощів, варто проконсультуватися з менеджером магазину, в якому купується цей аксесуар. Він підкаже, який розмір краще підійде. Асортимент розмірів ревізійних сантехнічних люків досить широкий.

Далі вибирають матеріал, з якого зроблений люк. Пластикові варіанти найдешевші, вони прості в установці і мало важать, не бояться вологості, але не скрізь гармонійно поєднуються з обробкою. Крім того, подібні вироби роблять з алюмінію, сталі, гіпсокартону.

Вибирають люк і за типом конструкції, а він може бути підлоговий, настінний, знімний або ж невидимий. Підлогові люки найчастіше роблять з металу, так як вони встановлюються в підлогу, тому потрібна міцність для витримування значних навантажень.

Настінні люки монтуються в санвузлі або ванній кімнаті, туалеті. Знімні люки особливі тим, що їх можна знімати. Невидимий люк оздоблюється такою же плиткою або іншим матеріалом, як і вся стіна, бо він фактично непомітний на ній.

Варто звернути увагу і на дизайн, адже люки виробляються в різноманітних кольорах, з декором. Якщо правильно підібрати зовнішній вигляд люка, то він буде гармонійно поєднуватися навіть з мозаїкою або дзеркальною плиткою.

Люк-невидимка

Особливо затребувані сьогодні в сантехнічних роботах люки невидимки. Вони зовсім непомітні на стіні, що покращує зовнішній вигляд і дизайн приміщення. Крім того, про розташування такої прихованої ніші не можуть здогадатися і сторонні. Бувають приховані люки частіше металевими, але і пластикові вироби представлені в широкому асортименті. Вбудовується люк-невидимка до початку укладання обробки.

У чому переваги пластикового люка:

- кріпиться він дуже просто – на клей або саморізи, знадобиться ще і монтажна піна;

- легкість і простота конструкції;

- має естетичний зовнішній вигляд, тому відмінно буде виглядати на стіні ванної, туалету або кухні;

- довговічність та стійкість до вологості;

- випускаються в найрізноманітнішій колірній гамі, розмірах і різновидах.

Широкий выбор сантехнических люков разных размеров, модификаций, и под разные отделочные материалы вы найдете на сайте http://kupiluki.ru, гарантия качества, лучшие цены, консультационная помощь.