Компанія Atos представила суперкомп’ютер Bull sequana

Голова ради директорів компанії Atos нещодавно продемонстрував Bull sequana, перший ексафлопсний суперкомп'ютер, що забезпечує в тисячу разів більш високу продуктивність у порівнянні з сучасними петафлопсними системами.

Піднімаючи обчислювальну продуктивність на принципово новий рівень, Bull sequana досягне ексафлопсної швидкості роботи до 2020 року, обробляючи 1018 операцій в секунду.

У порівнянні з існуючими системами з аналогічними показниками продуктивності, суперкомп’ютер Bull sequana демонструє в 10 разів більш високий показник енергоефективності та щільності розміщення відповідно до встановлених компанією-розробником цільовими показниками екологічності та ефективності використання займаного простору.

Системи забезпечення захисту в реальному часі, персоналізована медицина, точне землеробство, метеорологія — це лише кілька прикладів, де потрібні виняткові можливості для обробки даних, які нададуть комп’ютери покоління sequana. Наприклад, з допомогою високої продуктивності метеорологи зможуть робити максимально точні прогнози для того, щоб забезпечити безпеку різних важливих об’єктів, включаючи аеропорти.

Bull sequana зараз розгортається на базі науково-дослідного інституту Комісії з Атомної Енергії та альтернативних енергоджерел Франції (CEA). У найближчі кілька років в суперкомп’ютер будуть додані передові рішення, і буде проведена оптимізація для існуючих операційних систем. Відкрита архітектура суперкомп’ютера була створена на базі ключових галузевих стандартів в області апаратного та програмного забезпечення для того, щоб замовники могли максимально ефективно використовувати свої поточні інвестиції та заощадити значні кошти.

Незважаючи на те, що суперкомп’ютери проектуються, як правило, для використання в наукових центрах, висока щільність розміщення, прості інтегровані компоненти і виняткова надійність дозволяють використовувати Bull sequana в компаніях меншого масштабу, що створює нові моделі застосування системи.

В суперкомп’ютері Bull sequana, створеному на заводі Atos в Анже, реалізований весь досвід роботи інженерів компанії, які в процесі розробки тісно співпрацювали з партнерами з Європи та інших країн світу. При проектуванні суперкомп’ютера використовувався досвід роботи з науково-дослідним інститутом CEA, агентством French High Performance Computing Equipment Agency (GENCI) та корпорацією Intel.

Компания “Дельтахост” предлагает на выгодных условиях услугу удаленный сервер аренда, мощность, надежность и функциональность которого позволят решать задачи самого широкого спектра.