Правильний вибір електроінструменту

Без компактного електричного інструменту не обійтися ні в одному господарстві. Погодьтесь, постійно потрібно щось підкрутити, відпиляти, просвердлити. Словом, з проблемою вибору електроінструменту рано чи пізно зіткнеться практично кожен домашніймайстер. Як же зробити правильний вибір, не допустивши прикрих помилок?

Для початку потрібно визначитися з місцем придбання електроінструменту. Мабуть, перевагу варто віддати спеціалізованим магазинам, де представлений широкий асортимент, а кваліфіковані продавці-консультанти можуть дати практичну пораду. Важлива, крім того, репутація магазину.

На жаль, багато несумлінних постачальників грішать торгівлею підробками. Необхідно заздалегідь дізнатися, чи торгує магазин фірмовим інструментом. Купувати слід тільки такий. Боронь вас Бог від підробки! Щоб не потрапити в халепу і не заплатити за фальшивку, будьте уважнішими. Зверніть увагу на те, як наклеєна заводське маркування. Якщо воно розташоване як попало, криво, то, ймовірно, клеїли його не на заводі, а десь в іншому місці. На всіх деталях і комплектуючих повинна стояти фірмова мітка виробника.

Якщо є можливість, перш ніж йти в магазин, відвідайте фірмові сайти відомих виробників електроінструменту. Там ви зможете вивчити відгуки, технічні характеристики, так і фотографію зможете подивитися – ризик того, що вас продадуть фальшивку, значно знизиться. Постарайтеся запам’ятати, де які розташовані написи, де є логотип, а де його немає.

Відгуки користувачів – важливе джерело інформації. Одна справа – гарна реклама, інше – сувора реальність, в якій техніка поводиться не завжди так, як того хотілося б. Якщо, припустимо, ви плануєте використовувати електроінструмент на вулиці, дізнайтеся, при яких температурах це можна робити, а за яких – ні.

В усякому випадку, якщо вам порекомендують купити інструмент proxxon, можете не сумніватися я якості, функціональності і надійності цих виробів. Окрім того професійний інструмент Проксон - ідеальний варіант застосування в найрізноманітніших сферах починаючи  моделювання, і закінчуючи використання у прикладних наукових розробках.

Якщо визначені вимоги до електроінструменту і визначено його конкретна модель, то можна перейти до вибору конкретного виробу. Перший виріб, який продавець запропонує можна брати тільки у випадку покупки інструментів провідних виробників. У них добре відпрацьована як технологія, так і вихідний контроль.

При покупці виробів інших виробників необхідно провести кілька пробних включень 2-3 виробів. Метою цих включень є діагностика того, наскільки якісно зібрані силові вузли інструменту. У цей час можна зробити висновок про те, як зібраний редуктор, чи не перетягнуті вузли підшипників, чи правильно виконано підбір головної пари шестерень і т. д.

Послідовно включивши запропоновані вироби, порівнюють характер і рівень їхнього шуму. Виробу, який зібрано більш якісно, повинен відповідати рівний, без провалів і наступних підйомів шум. Не повинно бути стукотів, які передаються на корпус.

Після відбору інструменту з максимально рівним рівнем шуму його необхідно піддати наступному випробуванню. Для цього після включення необхідно розігнати двигун до максимально можливих обертів і вимкнути. Необхідно звернути увагу на характер зниження обертів. Він повинен бути поступовим і плавним. При зупинці виробу на останніх етапах виразно чутні шуми всіх зачеплень і вузлів.

При зупинці інстумент не повинен різко зупинятися. Якщо це сталося, значить щось не в порядку, наприклад, перетягнуті вузли підшипників, неправильний зазор в зубчастому зачепленні і т. д. Електродвигун такого виробу буде швидко перегріватися зважаючи на те, що надмірна кількість енергії витрачається нераціонально - на подолання сил, що перешкоджають обертанню. При перегріві двигуна досить висока ймовірність його відмови. Тому від цього виробу слід відмовитися і повторити вибір спочатку.