В Австралії будуть випускати цеглу з вуглекислого газу

Австралійські дослідники винайшли новий будівельний матеріал, який окрім всього дозволить доволить вирішити проблему глобального потепління: вони представили технологію виробництва цегли і інших будматеріалів з вуглекислого газу.

Все необхідне для будівництва в одному місті, а саме на http://economresurs.com.ua/. Компанія «ЭкономРесурс» пропонує якісну цеглу, газо-, шлакоблоки, цемент, залізо-бетонні конструкції і інши будівельні матеріали по найкращій у Харкові і області вартості.

Після шести років дослідницької діяльності вчені з Університету Ньюкасла за підтримки компаній Mineral Carbonation International, Orica і GreenMag Group почали будівництво заводу для демонстрації технології, яка дозволяє ефективно зменшувати концентрацію парникових газів в атмосфері.

Завод буде розташований на території Університету Ньюкасла. Mineral Carbonation International витратить $ 9 млн. на створення цього об’єкта. Очікується, що новий завод по переробці СО2 в цеглу і інші аналогічні матеріали почне функціонувати до 2017 року.

Особливістю даної технології є той факт, що австралійці здійснюють перманентну трансформацію вуглекислий газу в будматеріали замість того, щоб просто зберігати його в землі з допомогою механізму геологічної секвестрації діоксиду вуглецю.

Створену австралійцями цеглу можна використовувати навіть в рамках найскладніших проектів, що потребують підвищеної якості будівельних матеріалів. Ефективність механізму вже була доведена в ході лабораторних випробувань.

Суть даної технології: діоксид вуглецю вловлюється з відхідних газів ТЕС, а потім комбінується з низькосортними мінералами (наприклад, з силікатом магнію або кальцію). В результаті формується карбонатні заповнювачі для бетону: СО2 перетворюється на тверду речовину, яка формує основу для нового будівельного матеріалу.



В інтерв’ю телеканалу ABC News виконавчий директор Orica Ян Сміт заявив, що ця технологія може і повинна бути використана на вугільних електростанціях по всьому світу.

З урахуванням того, що концентрація CO2 в атмосфері вже досягла рівня 400 частин на мільйон, експрес комерціалізація нової технології і їй подібних має вирішальне значення для уповільнення глобального потепління. За оцінками вчених, п’ятдесят заводів з переробки двоокису вуглецю в будматеріали, розосереджені по всьому світу, здатні запобігти попаданню в атмосферу більше 1 мільярда тонн СО2 у рік.