iPunch: перші «розумні» боксерські рукавички

Проект під назвою iPunch, що збирає кошти на краудфандинговому ресурсі Indiegogo, сподобається всім шанувальникам бойових мистецтв, а також просто відвідувачам спортзалів, які практикуються у відпрацюванні ударів на боксерській груші.

Пристрій iPunch являє собою перші в світі «розумні бойові рукавички», які можна підключити до смартфону по Bluetooth. Це дасть вам можливість вести статистику інтенсивності боксування. Автором проекту значиться генеральний директор і засновник стартапу Responsive Sports Стівен Каінс (Stephen Cains). Сам розробник iPunch протягом 16 років займався єдиноборствами.

До речі, на сайті fanday.net ви знайдете експертні прогнози щодо бою Усик – Джошуа, який має відбутися 25 вересня 2021 на Tottenham Hotspur Stadium в Лондоні. 

У конструкцію «розумних рукавичок» інтегрували за два датчика. Перший відповідає за інформацію про силу удару, що відправляється в режимі реального часу, а другий визначає за трьома координатами траєкторію руху. В результаті цього на додаток вашого смартфона з iOS або Android надходять вже перетворені в цифрові показники значення швидкості і сили вашого хука, джеба або кросу. Ви зможете вести докладну статистику занять, порівнювати інтенсивність тренувань і мати під рукою корисні для поліпшення навичок відомості.

До того ж фірмове ПЗ для iPunch може подавати звукові підказки під час тренувань, щоб не доводилося щоразу переводити свій погляд на дисплей смартфона або планшета.

Самі рукавички досить жорсткі для пальців, так як розробник передбачив відповідний захист для встановленої в них електроніки. Тому швидше всього звикнути до iPunch зможуть спортсмени, практикуючі MMA-єдиноборства або просто класичний бокс.

Отримана статистика допоможе вам поліпшити техніку боксування або швидко освоїти нові елементи, грунтуючись на отриманих онлайн даних. Також в програмному забезпеченні для iPunch передбачений змагальний режим «Test of Strength», що дозволяє помірятися з вашими друзями силою удару по боксерськый груші за 3 удари, а потім порівняти результати і автоматично виявити переможця.

Вбудовані акумулятори забезпечують автономну роботу протягом 15 год, а підзарядка здійснюється за допомогою USB-підключення.

Доступна для попереднього замовлення модель призначена для практичних занять змішаними бойовими мистецтвами (MMA), але незабаром очікується вихід і версії для боксерів.

Оформити купівлю можна все на тому ж сайті Indiegogo, де проходять збори необхідних $75 тис. для реалізації проекту. Вартість iPunch на даному етапі становить $139, але після закінчення відведеного часу на фінансування ціна «розумних рукавичок» зросте на $10. Вихід спортивного гаджета запланований на жовтень цього року.