Плавуча сауна на озері Лейк-Юніон (США)

Відвідувачі цієї незвичайної сауни можуть зануритися в прохолодні води озера відразу після парилки. Розробниками проекту виступила американська дизайнерська фірма goCstudio, їх сауна є яскравим прикладом нового тренда «плавучої архітектури».

Структуру планують використовувати протягом усього року у водах озера в Лейк-Юніон в США. Сауна може одночасно вмістити до 6 осіб. Назва проекту - WA Sauna – походить від абревіатури Washington State (штат Вашингтон), де і знаходиться Сіетл і вищезгадане озеро. В цілому WA Sauna є демонстрацією все більш популярного серед архітекторів тренду, який дозволяє будувати на воді так само, як і на землі.



“Згідно скандинавській традиції, сауни – це місце для зустрічей. WA Sauna являє собою місце для жителів Сіетла, де вони можуть поділитися своїм унікальним досвідом взаємодії з водою.” - саме так озвучують свою ідею представники goCstudio.

Плавуча структура має площу близько 22 кв. м, а висота її становить близько 4 метрів. Загальна вага конструкції дорівнює приблизно 2040 кг

Натхненні вогнем і водою, дизайнери хотіли побудувати щось, що змусило б місцеве населення звернути увагу на прекрасні водні простори, поруч з якими вони живуть. Проектувальники зрозуміли, що озеро можна використовувати і в «несезонний час». Проект, бюджет якого склав 25 000 доларів, здійснився завдяки громадським пожертвам і краудфандинговому майданчику Kickstarter, саме тут відбувся запуск збору коштів восени 2014 року.

Невідомо, у скільки обійдеться попаритись у цій плавучій сауні, зате тут http://sauna124.ru/akcii/12let/ ви можете ознайомитись з чудовою акцією, що пропонує “Сауна на Вильского” - безкоштовний вхід для дітей до 12 років.



Що ж являє собою WA Sauna? Палуба складається з попередньо виготовленого алюмінієвого каркаса і фанери для суднобудування, покритої прозорим лаком. До палуби можна прив’язати човен, катер або яхту.

Плавуча конструкція оснащена двигуном потужністю 36 вольт. Більше двох десятків 208-літрових пластикових бочок конструкції дозволяють триматися на воді.

Обшивка каркаса виготовлена з обробленої фанери, пофарбованої «під чорну деревину». Для оформлення інтер’єру використовувалася ялина. Для нагрівання внутрішнього простору і підтримки необхідної для сауни температури тут використовується класична дров’яна піч.

Користувачі сауни можуть швидко покинути парилку через двері або бічний люк, а потім зануритися в прохолодну (або крижану – в залежності від пори року) воду озера.