Джеймс Марш зніме фільм про «пограбування століття»

Джеймс Марш, режисер «Всесвіту Стівена Хокінга» і оскароносної документальної стрічки «Канатоходець», зайшов на режисерський пост поки безіменного проекту, присвяченого «пограбуванню століття» у лондонському ювелірному кварталі Хеттон-Гарднер.

Що ж, подивимося що з того вийде, експерти уже пророкують успіх майбутній детективній стрічці. А якщо ви полюбляєте комедії, раджу зайти сюди http://kinoparad.net/films/genre/comedy, тут ви знайдете безліч чудових фільмів комедійного жанру у відмінній якості.

Нагадаємо, що у квітні минулого року провідні світові інформагентства сколихнула новина про пограбування депозитарію в знаменитому лондонському ювелірному кварталі Хаттон-Гарден. Злочинці діяли настільки вміло, що заслужили порівняння з головними героями фільму «Одинадцять друзів Оушена». Сума вкрадених цінностей оцінюється в $300 млн, завдяки чому в пресі гучний злочин назвали пограбуванням століття.

Цілком природно, що кінематографісти просто не могли пройти повз такого цікавого сюжету. Як повідомляє видання Deadline, британська студія Working Title призначила Джеймса Марша режисером поки безіменного фільму про найбільше пограбування в англійській історії. В основу сюжету буде покладена стаття Марка Сіла «Банда пенсіонерів», яка була опублікована у березні цього року в журналі Vanity Fair. Її адаптацією для великого екрану займеться Джо Пенхалл.

Пограбування сталося 2 квітня минулого року, але поліція дізналася про нього лише через кілька днів через те, що в той період будівлі в кварталі Хаттон-Гарден були закриті у зв’язку зі святкуванням Великодня. Злочинці проникли в підземне сховище через шахту ліфта, після чого зробили дірки в стіні за допомогою установки алмазного буріння.



До розслідування було залучено так званий Летючий загін Скотланд-Ярду, що спеціалізується на полюванні за грабіжниками банків. Через шість тижнів поліцейським вдалося вийти на слід банди, кістяк якої складали британські пенсіонери!

У момент арешту один з них збирався переплавити прикраси з дорогоцінних металів на суму майже $4,5 млн прямо на власному обідньому столі.

Лідером банди виявився 76-річний Брайан Рідер, котрий почав кримінальну кар’єру у віці 11 років. Прийнято вважати, що в 1971 році він взяв участь у ще одному знаменитому пограбуванні, коли злочинці обчистили сховищі банку Lloyds на вулиці Бейкер-стріт, після чого поліції залишили записку: «Подивимося, як Шерлок Холмс розкриє цю справу». Ходили чутки, що в одній з комірок тоді виявилися компрометуючі фотографії принцеси Маргарет і актора Річарда Харріса, але за минулі 45 років офіційні представники Скотланд-Ярду так і не підтвердили цю інформацію.