Будинок в оточенні дерев від бюро Travis Price Architects

Життя на природі стало головною і реалізованою архітектурною темою американського архітектора Тревіса Прайса з Вашингтона, що зараз працює в бюро Travis Price Architects. Саме з його ініціативи минулого року побудувано цей оригінальний будинок зі скляними стінами в чудовому лісі штату Вірджинія.

Споруда являє собою прозорий павільйон у формі піднятої над землею витягнутої платформи з мідним дахом, має гарний зелений відтінок природної патини. Будівля розташована на пагорбі, і з однієї сторони до неї потрібно підніматися по сходах.



Стіни вілли зібрані з прозорих скляних панелей, які в гарну погоду розсуваються і хазяї опиняються на терасі, на свіжому повітрі, але в абсолютно комфортному «інтер’єрі». Для підтримки даху архітектор використовував дерев’яні конструкції, а для обробки її зсередини – дерев’яну дошку з красивою фактурою природного малюнка.

Будівля включає два житлових модуля, під час її спорудження використовувалась якісна терасна дошка, вона стала основою для родзинки цього проекту - терасу з деревом, яке росте крізь платформу і дах. Ще два дерева таким же чином ростуть у вітальні. Вони відокремлені від інтер’єру скляними вітринами.


У всіх приміщеннях відчувається близькість з природою. В новому будинку від Travis Price Architects дерева стали невід’ємною частиною інтер’єру.

Як зазначає сам автор, ідея проекту проекту полягає у тому, щоб показати, що у двадцять першому столітті зовсім не обов”язково знищувати дерева для підготовки будівельного майданчика. Більше того, вони стануть органічним доповненням дому,  його корисною функціональною складовою.

Щодо інших конструктивних особливостей варто відзначити ванні кімнати, що оброблені червоною і синьою плиткою, це створює сильний контраст з зеленими і коричневими відтінками навколишньої природи. Їдальня, вітальня і кухня відокремлені від хазяйської спальні і ванної кімнати.

В цілому, «Hayes Residence» створений для пустельників, так як в міських реаліях навряд чи комусь сподобається жити напоказ для сусідів.