Нітро-кава як новий тренд у кав’ярнях США

Популярності кави як освіжаючого і підбадьорливого напою більшість його конкурентів можуть лише позаздрити. Каву п'ють в чистому вигляді, з цукром, молоком, вершками або зі спеціями. Гарячою взимку і холодною влітку.

Десятки рецептів приготування дозволяють вибрати свій варіант на будь-який смак. Головне, щоб сировина була якісною, а придбавши каву в зернах тут http://coffeein-store.com.ua/kofe/v-zernah.html можете бути спокійні за її бездоганні смакові характеристики.

І, тим не менш, маркетологи продовжують вигадувати нові хитрощі для того, щоб збільшити інтерес до напою. То кавові зерна, що пройшли через шлунок фазанів, слонів і інших звірів почнуть збирати, то селфі почнуть друкувати на поверхні готової кави прямо в кружці. А то і зовсім дещо екстремальне – стануть додавати в напій рідкий азот, пропонуючи гурманам спробувати особливий смак нітро-кави. Останній варіант пропонують з недавніх пір в мережі кав’ярень Caribou Coffee в американському Міннеаполісі.



Чим же покликаний привабити споживачів приготована з додаванням рідкого азоту кава? Згідно анонсу, додавання азоту в охолоджений напій при його розливі в чашки аналогічно карбонізації вуглекислим газом. Результат – швидше засвоюєння організмом газованої кави, насиченої крихітними бульбашками повітря і наділеної пишною шапочкою з ніжної пухнастої піни. При цьому напій набуває вершковий присмак без додавання молока або вершків. А розлита в келихи, така кава виглядає немов пиво Гіннес.

Платити за нітро-кава відвідувачам кав’ярні доводиться більше, ніж за звичайний напій. Так, у мережі Caribou келих холодного Nitro Cold Press Coffee ємністю 0,47 літра обходиться в $4,49 проти $2,99 за такий же келих кави без додавання азоту. Тим не менше, кількість бажаючих придбати нітро-каву цілком достатньо для того, щоб власники мережі кав’ярень представили такий напій майже по всій країні. Що вони і збираються зробити вже в наступному місяці.

А ось ще оригінальна новинка – жувальна кава GoCubes від американського стартапу Nootrobox, представлений як засіб, котрий не тільки бадьорить, але підвищує активність мозку, працездатність і кмітливість.



Виробник – компанія Nootrobox, спеціалізується на випуску ноотропів як стимуляторів роботи головного мозку людини. Вони поліпшують розумову діяльність, пам’ять, здатність до навчання, активізують когнітивні функції. До його складу, крім чітко розрахованої дози кофеїну також входять і інші речовини, такі як натуральна амінокислота L-Тіанін, вітаміни B6 и B12, що покращують стан нервової системи.