Декоративна штукатурка – це доступно, модно і красиво!

Штукатурка, незважаючи на появу численних аналогів нового покоління, і сьогодні залишається оптимальним вибором для оздоблення стін. Що анітрохи не дивно: будучи екологічним, стійким, довговічним матеріалом, вона залишається прекрасним засобом для вирівнювання стін, найбільш бюджетною обробкою, і відносно простою у застосуванні.

Що собою являє готова декоративна штукатурка для зовнішніх робіт, особливості її використання, і де можна придбати даний оздоблювальний матеріал по найкращій вартості.

Однак поширюється перевага цього матеріалу не на всі типи штукатурок. Зокрема, декоративна штукатурка – матеріал, що відносно недавно став доступним для широкого кола покупців – досі незаслужено залишається десь в середині рейтингу уподобань власників квартир і будинків. Хоча він відрізняється безліччю переваг:

1. Наноситься декоративна штукатурка легко. До будь-якого типу марочної штукатурки завжди додається інструкція, в якій виробник подібно розписує способи одержання розчину штукатурки і її нанесення на стіни. Як правило, в залежності від типу матеріалу для процесу обробки, потрібен один з типів інструментів – або валик, або шпатель. Єдина складність процесу оздоблювальних робіт за участю декоративної штукатурки – у підготовці поверхні стіни.

2. Завдяки своєму фактурному характеру, такий матеріал прекрасно приховує будь-які архітектурні недоліки стін. З ним навіть самі нерівні, горбисті стіни будуть виглядати так, ніби подібні їх форми і замислювалися в даному варіанті інтер’єру спочатку.

3. Декоративна штукатурка може служити прекрасним утеплювачем.

4. Це один з найбільш оригінальних, естетично привабливих і нетривіальних варіантів оформлення кімнат. Тут навіть додати нічого. Дійсно, виглядає така штукатурка елітарно. Причому, використовуючи даний матеріал, можна бути повністю впевненим, що саме такого виду кімната не повториться більше ні в одному інтер’єрі. В тому і полягає її привабливість – один і той же матеріал дає різний ефект в різних умовах застосування.

5. Впишеться такий тип обробки практично в будь-який стиль інтер’єру. Є думка, що декоративна штукатурка – ідеальний варіант для палацових типів інтер’єру, стилю ампір, арт декор та інших помпезних напрямків. А в тому ж хай-тек або мінімалізм вона буде виглядати надмірно чванливо. Насправді, все залежить від вибору конкретного типу матеріалу. Є такі декоративні штукатурки, які лише підкреслюють строгість створеної картинки, внісши в неї акуратність і впорядкованість. Так що, зона її застосування в плані діапазону інтер’єрних стилів не обмежена.

6. Даний матеріал екологічно чистий. У складі штукатурки немає нічого, крім безпечних для людини натуральних елементів (крихти, граніту, мармуру). Вона не токсична, не вбирає запахів, не набирає шкідливих газів з атмосфери і т. д.

7. Штукатурка не вбирає запахи, стійка до термічних перепадів і практично не потребує догляду.