Тонкощі вибору побутового компресора

При облаштуванні присадибної ділянки, ремонтних і інших різних роботах, досить часто виникає потреба в стислому повітрі. Наприклад, коли потрібно щось накачати, продути, пофарбувати, забити скоби і т. д. Крім того, пневматичні інструменти економічніші і безпечніше електричних аналогів.

Компанія «МелАгроПром» пропонує широкий вибір промислових турбокомпресорів, гвинтових, поршневих компресорів, а також якісні запасні частини до сільськогосподарської та будівельно-дорожної техніки. Ознайомитись з пропонованим обладнанням ви зможете на сайті melagroprom.com, тут же - отримати консультацію з використання, і придбання даної техніки.

Більше того, для виконання деяких робіт без компресора просто неможливо обійтись. Його придбання відкриває масу нових можливостей. Ним можна прочистити забиту свердловину, якщо до нього підключити фарбопульт, то можна швидко і рівно пофарбувати паркан, дах, стіни будиночка, альтанку та інші споруди, в той час як з пензликом (і навіть з валиком) на це піде багато часу, та й якість фарбування буде на порядок гірше. Ніщо не може замінити компресор для дачі, якщо потрібно продути поливальну систему. Особливо актуально це після закінчення сезону, оскільки вода, що залишилася в трубах зимою замерзнувши, розірве їх.

Зручний компресор для дачі і при запиленні дерев (для накачування бака) і в ролі невеликого насоса для поливу або наповнення басейну. Знадобиться він і в гаражі: підкачати шини, підфарбувати кузов авто, здути сміття.

Який же краще вибрати компресор?

Цей генератор стисненого повітря являє собою ресивер, куди проводиться закачування повітря, плюс електродвигун. Ресивер оснащений автоматикою для відключення двигуна при досягненні максимального тиску, повітряними патрубками. Зазвичай у стандартну комплектацію входить манометр і редуктор для регулювання «атмосфер» на виході. Мобільний компресор забезпечений колесами для зручності транспортування.

При покупці апарату слід керуватися його продуктивністю, тиском і споживаної потужністю. В залежності від виду планованих робіт вибір належить зробити між масляним і безмаслянным агрегатом.

Для короткочасних періодичних робіт найбільше підходить поршневий компресор з масляним картером. Поршневий масляний агрегат більш зносостійкий порівняно з безмасляним апаратом, до того ж масло, яке під час роботи неодмінно буде потрапляти в пневмоінструменти, піде їм тільки на користь. Але це не відноситься до фарбувальних робіт, де воно буде тільки заважати. По виробленому тиску апарат слід вибирати з запасом: на 30 % більше від тиску, необхідного для роботи пневмоінструментів.

Що ж стосується потужності електродвигуна, то цілком достатньо 1,1 кВт, тим більше що далеко від підстанцій напруга в мережі зазвичай слабка і машина для стиснення повітря може просто не «потягнути» набір необхідних атмосфер.

Придбавши побутової компресор, ви отримуєте неоціненного помічника в різних видах робіт. Економите на електроінструментах, оскільки пневматичні аналоги набагато дешевші і, головне, надійніші. Крім того, ви виграєте в частині електро - і пожежобезпеки.