Проблеми переїзду в іншу країну

Переїзд в іншу країну - це одна з найбільших змін, які ви можете здійснити в житті. Хоча це може бути важко і клопітно щодо документів, це також надзвичайно корисний досвід. Переїжджаєте ви в цілях бізнесу чи з особистих причин - якщо ви добре підготовлені, переїзд буде набагато простішим і набагато комфортнішим.

Переїзд завжди пов’язаний з безліччю проблем. Починаючи від візи і закінчуючи тим, що нічого не готове за день відльоту. Тільки з цієї причини ми плануємо збиратися за 1-2 тижні до початку поїздки.

Важливі заходи, які необхідно зробити до переїзду в інші країни:


Документи.

Зібрати всі документи, які вам можуть знадобитися під час поїздки. До таких документів відносяться: обидва паспорти (громадянський та закордонний паспорт), іпн, страховий поліс, дипломи (раптом ви вирішите влаштуватися на роботу). Інші документи, які можуть стати в нагоді, можна просто сканувати і мати завжди під рукою в цифровому форматі. Для цього є хороші сервіси, наприклад Dropbox .


Речі.

Це найбільш індивідуальна категорія, в якій складно щось радити. Найчастіше ми звертаємо увагу на денну температуру, але випускаємо з виду температуру повітря вночі. У деяких теплих і навіть тропічних країнах різниця між нічною і денною температурою досягає 20-25 градусів, тобто якщо вдень буде дуже жарко, то вночі може бути неймовірно холодно. Прийміть до уваги той факт, що деякі приміщення не мають опалення взагалі (крім обігрівачів), а також у ряді країн кондиціонери не вміють нагрівати повітря, вони тільки його охолоджують. Тому взявши літні речі, обов’язково візьміть що-небудь тепліше.

А якщо речей багато і вони виходять за рамки ручного багажу, то тут не обійтись без надійного перевізника, по цьому посиланню ви дізнаєтесь про послуги компанії-автоперевізника «Vital Special Service», яка швидко, без переплат, а головне - без втрат і ушкоджень доставить ваші речі в країни СНД, Азії і Європи


Зв’язок.

Підключити міжнародний роумінг на мобільних телефонах - про це потрібно подбати поки ви ще вдома, так як у більшості людей включений тільки національний роумінг, а ось міжнародного немає, а також іноді бувають ситуації, коли через технічні збої у оператора вам роумінг відключають. Звичайно, це не трагедія, і його завжди можна включити вже по приїзду, але це час, і гроші на переговори.


Страховка.

Важлива річ, у деяких країнах заощаджує багато грошей і нервів, а в деяких навпаки, вартість страховки дорожче місцевого медичного обслуговування. У будь-якому випадку, рекомендуємо оформляти страховку на дітей, так як діти більш вразливі в поїздках, а також період акліматизації може проходити по-різному. При оформленні звертайте увагу на франшизу, тобто суму, яку вам обов’язково потрібно буде заплатити в разі звернення за медичною допомогою. Краще всього вибирати страхування без франшизи.

Також не маловажний порядок відшкодування витрат. Для прикладу, ось така ситуація: для відшкодування витрат страхова компанія зажадала нотаріально завірені переклади квитанцій про оплату. Вартість перекладів і завірки виявилася в 8 разів більше, ніж сума відшкодування. Просто майте на увазі такі нюанси.