Як «побудувати будинок» в однокімнатній квартирі. Система Domestic Transformer від Гері Чанга

Скромні 32 квадратних метри житлоплощі – цілком знайома нам ситуація. Якщо тільки мова не йде про квартиру Гарі Чанга (Gary Chang), талановитого архітектора з Гонконгу, який протягом багатьох років невпинно модернізує своє невелике житло. Зламавши старі міжкімнатні перегородки і облаштувавши отриману студію пересувними стінами і складаними меблями, він перетворив житловий простір в поле для експериментів, умістивши аж 24 кімнати в цій самій кімнатчині!

У 14 років Гарі з родиною переїхав у свій майбутній палац інтер’єрної думки, але тоді про свою окрему кімнату він міг тільки мріяти, адже крім Гарі в квартирі жили ще 6 осіб. Одну з кімнат облюбували три його молодші сестри, іншу – батьки, загалом, підлітку доводилося жити у вітальні розміром не більше звичайного коридору і малювати в уяві свої перші ідеї щодо того, як би він облаштував своє окреме житло. Не дивно, що вступивши в університет, Гарі Чанг вирішив навчатися саме архітектурі, адже всі проблеми життя людей в густонаселеному Гонконгу йому довелося випробувати на собі.

«Люди відчувають себе в пастці», - говорить він. - «Ми повинні знайти способи, щоб жити разом в дуже невеликих приміщеннях». Таким чином концепція народилася з необхідності.

В кінці 80-х, коли Гарі закінчив університет, його батьки переїхали в краще місце, але початківець архітектор вирішив залишитися жити в невеличкому, зате особистому просторі, який тепер було повністю в розпорядженні для його експериментів.



З тих пір Гарі Чанг модернізував свій куточок у старій 19-поверховій висотці чотири рази на суму близько 1,3 млн. доларів. Звичайно, на ці кошти можна було б просто підшукати більш просторі апартаменти, але для Гарі трансформація та оптимізація житлового простору стала способом життя. На 32-х квадратних метрах він умістив 24 “кімнати”, а точніше - функціональні конфігурації: кухню, бібліотеку, пральню, гардероб, кухню, вітальню з гамаком та інші приміщення, легко перетворяться один в одного в межах чотирьох стін однієї квартири.

Розроблений архітектором механізм мобільних стін Domestic Transformer працює за принципом «гармошки» і дозволяє змінювати обстановку в залежності від обставин і функціональної необхідності.

Якщо вам потрібно арендувати, чи придбати квартиру, дім, інші приміщення, земельні ділянки у Києві і області, раджу скористатись послугами сервісу http://100realty.ua/. Тут зібрана найбільша актуальна база столичної нерухомості, без посередників і накруток. Інформаційно-аналітичний портал “Столична нерухомість” - тільки найвигідніші і найсвіжіші пропозиції!