Погана електропроводка - “бомба” уповільненої дії!

Електрична система життєво важлива для нормального функціонування будинку і його мешканців. Але погана електропроводка криє в собі дуже велику небезпеку для життя і майна домовласників. Адже для початку пожежі достатньо однієї іскри, а наші оселі, як правило заповнені легко-займистими матеріалами, що неминуче можуть знищити не тільки вашу власність, а й забрати життя людей.

Є багато місць у Вашій квартирі або будинку, де можуть бути проблеми з електропроводкою:

1. Електричний щиток і блоки запобіжників, які є в багатьох квартирах і будинках застарілими. Як давно ви перевіряли свій блок запобіжників? Старі блоки запобіжників не були розроблені, щоб протистояти напрузі від використання електроприладів високої напруги, які використовуються в даний час: телевізори з плоским екраном, DVD-плеєри, домашні кінотеатри, холодильники, комп’ютери, мікрохвильові печі, електрочайники, електронагрівачі і кондиціонери. Чистий обсяг напруги цих приладів зазвичай змушує старі блоки запобіжників виходити з ладу, тим самим викликаючи проблеми у поганій електропроводці і перетворюючи їх у надзвичайно пожежонебезпечні.

2. Старі вимикачі. Подібні застарілим блокам запобіжників, старі вимикачі пожежонебезпечні, тому що вони не можуть справляючись з перевантаженнями і особливо небезпечні для тих, хто ними користується.

3. Електричні мережі, зроблені недосвідченими електриками. Багато проблем з електропроводкою також викликані самостійними рішенням проблем. Чи багато людей звертаються до некваліфікованих електриків і беруться за роботу тільки заради грошей, але багато в чому не вміють правильно виконувати електромонтажні роботи.

Але не дарма ж існують фахівці у цій сфері, які повинні здійснювати всі електромонтажні роботи відповідно до інструкцій, далі ви дізнаєтесь, де знайти досвідченого, добросовісного електромайстра у Запоріжжі.

4. Електричні виходи і штепселя, які стерлися. У електричних виходів є своя власна тривалість життя, і коли штепселя починають “випадати”, тоді Вам потрібно відразу їх міняти. Адже стерті штепселя і виходи - це приклад коли псується електропроводка, а також електрообладнання, що призводить до пожежі, а в деяких випадках і до смерті людей від ураження електричним струмом.

5. Брак пристроїв захисного вимкнення (ПЗВ). Ви знаєте, скільки ПЗВ має Ваш будинок або квартира? Вимоги безпеки диктують потребу приблизно в 10 або більше таких пристроїв, але деякі будинки і квартири мають їх значно менше норми. Це може призвести до перевантажень і призводить до зношування електроустаткування Монтаж додаткових ПЗВ самому досить ризикована справа, тому рекомендуємо звернутися до досвідченого електрика.