Швейцарська розкіш космічних масштабів: годинник в місячному корпусі

Швейцарські годинникові майстри спільно зі своїми італійськими колегами розробили годинник з місячного грунту. Ексклюзивний виріб вироблений дуже невеликою партією. Використаний на годиннику матеріал був у свій час привезений на Землю радянською місячною місією.

Изысканные элитные модели механических хронометров известных мировых брендов вы найдете в нашем интернет магазине часов «Art de luXe» по доступной стоимости.

1974 року один з радянських місяцеходів «Луна» зібрав зразки ґрунту на супутнику нашої планети. Ці зразки згодом були доставлені на Землю в спеціальній капсулі для подальшого наукового дослідження. Пройшли десятиліття і місячний грунт, який як виявилося мало чим відрізняється від деяких земних зразків, став скоріше символом досягнень людства і музейним експонатом. Серед інших зразків був «оливіновий базальт», який на Землі є одним з найпоширеніших мінералів.

Для того щоб місячні камені не припадали пилом на полицях, їх було вирішено продати і зробити з місячних артефактів екстравагантні годинники. За виготовлення незвичного хронометра взялися швейцарські фахівці. Годинники є класичними, нічого інноваційного і іншого «розумного» у них нема. Все традиційно - шкіряний ремінець і корпус з нержавіючої сталі. А от верхня частина кришки корпусу зроблена з місячного оливінового базальту. Для захисту циферблата виробник вирішив використовуватися сапфірове скло.

Всього буде випущено 25 примірників Lunar Watch. До кожного годинника буде додаватися сертифікат компанії-виробника, що підтверджує справжність виробу. До нього ж будуть додаватися результати радіометричного датування використаної місячної породи. Найдавніші зразки мають вік в 4.5 млрд. років. Варто відзначити, що на нашій планеті такого стародавнього базальту знайдено не було.



До речі, найближчим часом на честь 90-річчя з дня народження Мерилін Монро розпочнеться аукціон особистих речей актриси. Найдорожчий з них -коктейльний годинник фірми Blancpain, вартість яких коливається від $80,000 до $120,000. Організатори аукціону планують провести всесвітній тур, показуючи експонати в різних країнах, повідомляє видання Bloomberg.

Старовинний годинник і браслет зроблені з 72 діамантів. Монро отримала їх від свого наставника Лі Страсберга – відомого американського актора і режисера.

Загалом на аукціоні буде виставлено близько 500 лотів. Продаватися будуть різні дрібниці, від восьми сигарет Philip Morris до використаної губної помади Revlon. На аукціоні планується виручити від $2 до $4 млн.