Анонсовано сайти DopingLeaks і SportLeaks, що викривають зловживання у спорті

Німецький журналіст Хайо Зеппельт, який прославився фільмами-викриттями про порушення у спорті, запускає новий проект — сайти DopingLeaks і SportLeaks.

Зеппельт відомий насамперед фільмами про допінг у сфері російської легкої атлетики. Тепер він хоче зробити цю боротьбу глобальною. Головна мета сайтів — викривати спортсменів, що вживають заборонені речовини. Але не тільки. Адже існують у спорті та інші непривабливі історії. Досить згадати недавні корупційні скандали в FIFA.

Хоч назви його сайтів і схожі на WikiLeaks, і їх часто порівнюють, сам Хайо Зеппельт наполягає, що йдеться про щось дещо інше.

«DopingLeaks і SportLeaks — це сайти, які стануть унікальною глобальною платформою для інформування про те, що йде якось не так в спорті. - коментує журналіст. - Вона буде спонукати поінформованих людей по всьому світу ділитися інформацією про корупцію, шахрайство і допінг в спорті. Ця платформа призначена для всіх країн світу, тому буде доступна також і російською мовою. Це буде безпечна платформа, на якій люди зможуть як конфіденційно, так і відкрито ділитися інформацією для всесвітньої мережі спортивних журналістів-розслідувачів. Ми сподіваємося, що вона дозволить принести більше прозорості у спорті по всьому світу».

Спортивний журналіст і головний редактор видання «Всесвітні новини» Олександр Любімов готовий і сам ділитися з подібним сайтом інформацією. Але хоче спочатку зрозуміти, як це буде працювати. «Думаю, що це буде затребувано. Питання, пов’язані з допінгом, виникають, якщо не щодня, то щотижня. Якщо це буде довідковий сайт, на якому можна буде познайомитися, чи можуть ці препарати бути забороненими або не забороненими, напевно, це цікаво. Інша справа, наскільки це буде об’єктивно і наскільки оперативно це складно сказати.»

Одна з важливих проблем, яку також ще належить розкрити, це велика кількість дієтичних добавок, які вживає переважна більшість спортсменів. І далеко не завжди і не всі вони нешкідливі. Причому, бувають випадки, коли незаборонена спочатку речовина потім стає забороненою, і починається скандал. Як це трапилося в цьому році з нещасливим мельдонієм. Але оскільки сучасний спорт це масове видовище, а значить і величезні гроші, завжди будуть знаходитися охочі змахлювати. І завжди будуть ті, хто з цим бореться.

Заказывайте услугу создание сайтов на http://www.triartika.com/, опытные креативные специалисты компании «ТриAртика» реализуют в лучшем виде все ваши идеи, веб-ресурсы любой тематики и сложности “под ключ” в максимально короткие термины по доступной стоимости.