Біметалічні радіатори - оптимальний варіант опалення приміщень

Рано чи пізно з проблемою заміни або встановлення нових батарей опалення доводиться стикатися всім. Якщо батареї перестають гріти і на їх поверхні з'являється іржа, це сигнал до того, що їх необхідно терміново міняти. Практичним вибором для житлових багатоквартирних будинків, офісів, приватних будинків і котеджів є біметалічні радіатори.

Саме їх в силу очевидних переваг і стараються встановити власники помешкань, а щоб довго не шукати, тут https://teplovoz.ua/radiatory/bimetallicheskie/ ви знайдете найбільш вигідні пропозиції. Інтернет магазин “ТЕПЛОВОЗ” пропонує широкий вибір якісних біметалічних радіаторів різних розмірів, потужності, і інших параметрів по найкращій в Україні вартості.

Ідея даного обігрівального пристрою полягає в тому, що з зовнішньої сторони тепло розсіює метал з більшою тепловіддачею, а контактує з теплоносієм метал, більш стійкий до корозії. Стики металевих шарів герметизуються, щоб звести до нуля можливість протікання.


Конструкція біметалічного радіатора

В основному у виробництві біметалічних радіаторів застосовуються сталь і алюміній. Ключовою відмінністю є внутрішня конструкція такого радіатора. Розрізняють два основних типи біметалічних радіаторів: повнобіметалічні і неповнобіметалічні.

Повнобіметалічний радіатор являє собою каркас з вертикальних сталевих трубок і горизонтальних сталевих колекторів, з’єднаних між собою і залитих алюмінієвою оболонкою. Неповнобіметалічні радіатори відрізняються від попередніх тим, що в них зі сталі виконаний тільки вертикальний водопровідний канал.


Переваги батарей з біметалу

Крім високої міцності і надійності, біметалічні радіатори володіють наступними перевагами:

- Можливість експлуатації з будь-якими теплоносіями – а значить, використання в багатоквартирних будинках і офісних центрах. Це вигідно відрізняє біметалічні радіатори від чисто алюмінієвих аналогів, які дуже чутливі до якості теплоносія, через що можуть погано «уживатися» з центральними системами опалення.

- Висока тепловіддача за рахунок алюмінієвої частини.

- Простота монтажу.

- Точність геометричних параметрів, нехарактерна для старих чавунних батарей.

- У біметалічних радіаторів, на відміну від чавунних, немає великої кількості виступів, травмонебезпечних для маленьких дітей.

- Можливість встановити термостатичні вентилі для регулювання та контролю температури в приміщенні.

- Довговічність і тривалий термін безремонтної експлуатації.