Deutsche Bank назвав найбільш недооцінену валюту в світі

Аналітики Deutsche Bank (DB) оголосили, що на сьогоднішній день найбільш недооціненою валютою у світі, згідно аналізу макроекономічних показників є польський злотий. На їхню думку, польська валюта недооцінена приблизно на 10%. Перед цим найбільш недооціненою європейською валютою за версією того ж Deutsche Bank вважався російський рубль.

Ситуацію на глобальному валютному ринку спільно з DB досліджувала група Global FX Research під керівництвом Алана Раскіна і Джорджа Саравелоса. Експерти використовували модель поведінкового рівноважного курсу валют (BEER). Дана методика дозволяє відстежити розбіжність між  економічною ситуацією в конкретній країні, і реальним курсом її валюти.

У трійку найбільш недооцінених валют увійшли також японська ієна, шведська крона, венесуельський болівар, російський рубель, південноафриканський ранд,. Гривня, як і раніше, серед недооцінених валют, але існує незначний потенціал зміцнення вітчизняної валюти, вважають аналітики.

Найбільш переоціненими валютами, на думку аналітиків, зараз є гонконгський, австралійський долар і китайський юань. А ось якщо вам потрібні найоб”єктивніші курси валют тут https://maanimo.com/bank/rayffayzen-bank-aval/currency ви знайдете відповідну нформацію Райффайзен Банка Аваль.

Експерти вважають, що курс польської валюти - злотого буде зростати, і це завдяки тенденції стабільного економічного зростання Польщі, що відмічається останніми роками, і як наслідок - високі показники фінансово-ділової активності в країні, суттєве зниження рівня безробіття, підвищення заробітної плати, і добробуту поляків загалом.

Крім того, з останнього звіту МВФ випливає, що за доходами на душу населення з урахуванням паритету купівельної спроможності Польща випередила Грецію, вперше в сучасній історії обійшовши цю країну Західної Європи. У Греції дохід на одного жителя з урахуванням купівельної спроможності за 2015 рік склав 26 тис. 449 доларів, у Польщі він на шість доларів вище.

Фахівці прогнозують, що зростання польської економіки в 2016 і 2017 роках складе 3,5-4%.

Тим часом, стало відомо, що регіон Нормандія на півночі Франції має намір ввести до 2018 року власну віртуальну валюту, пише Le Figaro. Ця валюта буде вільно конвертуватися на інші вже існуючі локальні валюти, заявив голова регіональної ради Нормандії Ерве Морен, виступаючи на економічній конференції в Гаврі. На його думку, подібний крок буде сприяти розвитку місцевого бізнесу та відповідати стратегії сталого розвитку.

Варто зазначити, що у Франції функціонує більше чотирьох десятків місцевих валют, що є цілком законним і підтримується банком Франції.