Інноваційний тепловентилятор від Dyson

Одна з ключових причин низької ефективності багатьох тепловентиляторів – слабкий потік повітря. Замість того, щоб рівномірно наповнювати теплом усі приміщення, повітря рухається вкрай повільно, і його основна маса просто прямує до стелі, залишаючи велику частину приміщення не обігрітою.

У результаті, щоб швидше зігрітися, доводиться розташовуватися в безпосередній близькості до пристрою. У технічних характеристиках багатьох тепловентиляторів також заявлена функція охолодження, але і на ній позначається проблема слабкого повітряного потоку: найчастіше в жарку погоду ви просто не можете повною мірою насолодитися заповітної прохолодою.

Інженери Dyson задалися метою створити тепловентилятор, позбавлений основних недоліків і максимально враховуючий індивідуальні потреби користувачів. У результаті новий Dyson AM09 Hot+Cool™ здатний в найкоротші терміни рівномірно наповнити теплом всі приміщення або подарувати бажану прохолоду, а для цілеспрямованого обігріву або охолодження необхідно тільки спрямувати потік повітря в задане місце. Вибрати ж найбільш комфортний режим можна натисненням всього лише однієї кнопки.



Які ж особливості конструкції цього чудо-пристрою, яка суть даної технології? Вентилятор Dyson AM09 оснащений новою технологією регулювання ширини повітряного потоку Jet Focus, яка заснована на фізичному явищі під назвою «ефект Коанда».

«За рахунок ефекту Коанда AM09 керує повітряним потоком, направляючи його тільки на вас або рівномірно розсіюючи його по всій кімнаті. Він спрямовує потужний рівномірний потік повітря в потрібному вам напрямку. Занадто холодних або гарячих ділянок привикористанні такого пристрою в приміщенні більше не залишиться», - коментує автор розробки інженер Джеймс Дайсон.

Інтелектуальна система клімат контролю безперервно вимірює температуру в приміщенні і підтримує її на необхідному рівні. Крім того, Dyson AM09 на 75% тихіший за свого попередника, про який ми вже колись писали, завдяки вдосконаленій траєкторії руху повітряного потоку.

До речі, це єдиний тепловентилятор, який має акредитацію Quiet Mark, яка присвоюється Товаритством по боротьбі з шумом.


http://vts-volcano.com.ua/