Левітуючі світильники Silhouette и Eclipse

Нещодавно ми писали про левітуючу лампочку Flyte. Але останнім часом тема різних гаджетів, непідвласних законам гравітації все більше привертає увагу дизайнерів. Своє прочитання цієї ідеї представили дизайнер Ангела Янсен і інженер Гер Янсен.

Жоден день не минає в житті креативного дизайнера без пошуків нових ідей та дизайнерських рішень в інтер’єрі. Створюються неймовірні речі, що по справжньому вражають будь-яку уяву, деякі, на жаль, так і залишаються на кресленнях та ескізах.

Добре, що в наш час з’явилася велика кількість матеріалів і технологій, які дозволяють реалізувати майже всі задумки обдарованих людей, здатних мислити і бачити речі в різних ракурсах і інтерпретаціях. Спільна робота дизайнера Анжели Єнсен (Angela Jansen) і нідерландської компанії «Crealev» призвела до створення футуристичної колекції світильників під назвою «Silhouette» і «Eclipse».

Ця оригінальна колекція ширяючих у повітрі світильників за короткий час зуміла привернути до себе увагу як іменитих дизайнерів та декораторів світу, так і пересічних споживачів.



Левітуючу лампу можна використовувати як елемент сюрреалістичного декору при оформленні інтер’єру. Складові частини абажура не мають прозорих конструкцій і будь-яких оптичних ілюзій за допомогою яких відтворено ефект польоту. Верхня частина зависає, відштовхуючись від однополюсних сторін магніту вбудованого в світильник. Сильний магнітний потік відштовхує і стримує обидві частини світильника, не даючи впасти, або зрушитись завислій частині лампи в бік.

Для виготовлення частин конструкції лампи використовувалися легкі сплави металів та пластику.

Все б добре, але от коштує цей девайс зовсім недешево — 1340 доларів. І це при тому, що світла він дає не так вже багато: всього 300 люкс.



Ще одна лампа FlapFlap теж грайливо кидає виклик законам тяжіння. Світильник немов зависає у повітрі і здається ніби час зупинився за мить до удару об підлогу.



Як і плаваюча у повітрі лампа Анжели Єнсен, такий елемент декору підійде без винятку до будь-якого інтер’єру. Тут конструктивно все просто, посилений кабель являє собою опору піднімається вгору від підлоги, щоб підтримувати абажур.

У київському інтернет магазині electrica-shop.com.ua представлено широкий вибір якісних електротоварів від Legrand, Abb, Schneider Electric, Moeller-Eaton, Siemens,і інших відомих виробників.