Все в одному: ультракомпактна модульна кухня Gali

Багато сучасних городян живуть у невеликих квартирах, де кожен не то що метр, а навіть квадратний сантиметр на рахунку, і змушені продумувати оптимальну організацію простору, щоб розмістити все необхідне. Саме у цьому випадку дуже доречною виявилася б кухня, яку можна компактно скласти після того, як приготуєш їжу.

Цей концепт іспанського архітектора і дизайнера Ана Арана називається Gali - ультракомпактна мікрокухня з компонентами, які розгортаються (і, відповідно, згортаються), як швейцарський армійський ніж, коли прийшов час готувати.

Втім, якщо дозволяє площа, то нема ніякої необхідності у такій мікро конструкції нема, у цьому випадку раджу купити кухню в інтернет магазині dybok.com.ua, представлені тут комплекти, дійсно являють собою ідеал сучасної кухні.

Концепт Gali була представлена на виставці меблів NYCxDesign week і розширила, а вірніше сказати, звузила уявлення про те, як повинна виглядати традиційна кухня.



Арана була одним з одинадцяти дизайнерів 3 пяти країн, які будуть представлені на міжнародній виставці меблів ICFF і щорічному конкурсі BERNHARDT Design. Мадридський дизайнер сказала, що ідея Gali прийшла їй в голову з її власного досвіду проживання в тісному просторі, і щоденних спроб приготування і споживання їжі.

“Я живу одна в дуже маленькій квартирі, але моя кухня величезна і я завжди думала, чому так багато місця витрачається на те, що я використовую так мало?» - сказала вона – я провела дослідження і зрозуміла, що загальний вигляд кухні не змінився з часів першої світової війни і вирішила, що настав час для змін”.

Мікрокухня виглядає як складаний гардероб, коли вона повністю закрита і «розкривається» як модульні будинки, коли кухня «активована». Раковина, плита, холодильник, мікрохвильова піч або тостер, сміттєвий бак, стільниця і ящики для зберігання – все необхідне вміщується на площі менше квадратного метра.



“Кухня - це частина будинку, і досить важлива. - продовжує свою розповідь Арана. - Але кухня займає занадто багато простору. І не кожному це потрібно. Моя версія дозволить кожному заощадити і перерозподілити цей простір, як йому хочеться, при цьому маючи під рукою все необхідне для приготування їжі. Заощадити місце в однокімнатній квартирі – це дуже важливо. А головне – кухня складається з чотирьох модулів і може бути легко розібрана і упакована, якщо чекає переїзд”.