П’ять простих порад при пошуку роботи

Як відомо, знайти високооплачувану роботу сьогодні досить проблематично. На ринку представлено безліч приватних організацій, але більшість з них економить на співробітниках і пропонує мінімальну зарплату.

Тому претенденту варто заздалегідь готуватися до складання резюме та співбесіди. Це допоможе випередити інших потенційних працівників і зайняти вигідні вакансії. При пошуку роботи слід враховувати наступні аспекти:


Резюме

Особиста анкета стає практично основним документом, який підтверджує кваліфікацію здобувача. Треба відзначити, що більшість сайтів роботи пропонують скласти резюме в онлайн-режимі. Це означає, що якимись особливими навичками володіти не потрібно. Користувачеві слід заповнити форму, додати фотографію і основну інформацію, після чого дані публікуються в профайлі. Завдяки цьому можна розповісти потенційним роботодавцям про себе і свої переваги.


Портфоліо

Досвід роботи має визначальне значення. Щоб його довести і підтвердити, варто розмістити приклади виконаних робіт, вказати реалізовані проекти і замовлення. Для роботодавців це важливо, оскільки дозволяє економити час. Портфоліо допомагає звузити коло претендентів на вакансію.


Співбесіда

Це фінальний етап працевлаштування. Раціонально заздалегідь підготувати промову, яка буде інформативною і допоможе співрозмовникові отримати повне уявлення про навички, уміннях і цілі потенційного працівника.


Оновлення

Анкети, розміщені на сайтах оголошень, поступово зникають з топа. Тому слід вести постійний моніторинг і або піднімати старі, або створювати нові. Це дозволить завжди бути на виду і змусить звернути на себе увагу представників комерційних організацій.


Стажування

Пошук роботи, як показує практика, займає багато часу. Розумно записатися на стажування та отримати який-небудь професійний навик і кваліфікацію. Це стане додатковим аргументом для підприємців.


Треба зазначити, що сучасні веб-ресурси, які являють собою кадрові біржі, це майданчики, де можна знайти не тільки високооплачувану, але і довгострокову роботу. Модерацію проходять не тільки претенденти на вакансію, але і безпосередньо самі підприємці. Власникам компанії пропонується заповнити ключові дані про фірму та про критерії необхідних співробітників. Завдяки цьому користувач може самостійно зв’язатися з представником компанії і домовитися про зустріч