Вендінговий апарат Dreambox з тривимірним принтером

Якщо торгові автомати можуть продавати пиво, піцу і навіть кіно, то чому б не створити за таким же зразком 3D принтер, яким би міг скористатися кожен бажаючий? Поєднуючи в собі зручність функціоналу і передові технології, Dreambox став унікальним торговим автоматом, який претендуює на докорінну зміна ставлення до 3D друку.

До речі, тут http://uavending.com/vending ви зможете вигідно придбати якісні італійські вендінгові апарати.

Незвичайний автомат Dreambox, який зможе запропонувати будь-якій людині можливість надрукувати тривимірний об’єкт, був створений випускниками Каліфорнійського університету в Берклі Девідом Пастевка, Річардом Бервіком і Уїллом Древно, які раніше разом займалися розробкою мобільних додатків. Відчуваючи гостру нестачу в університетському кампусі можливості в будь-який час надрукувати 3D об’єкт, вони додумалися створити спеціальний автомат, яким би міг скористатися кожен бажаючий.

3D друк на Dreambox повинен бути спрощений до звичайного завантаження власного проекту на інтернет-сайт автомата або вибору вже наявного варіанти на сервері, де проводиться перевірка якості майбутньої конструкції. Якщо все добре, то достатньо натиснути на кнопку Print і після закінчення деякого часу витягти з пристрою готовий виріб.



Також буде передбачена можливість друкувати тривимірні предмети прямо з флешки, для чого автомат був оснащений USB-портом. Якщо у клієнта немає власної моделі для друку, він може вибрати одну із запропонованого каталогу дизайнерських предметів або використовувати спеціальний додаток, щоб створити та удосконалити власний проект майбутньої друку. Після того як матеріал буде остаточно обраний, він відправляється на найближчий автомат Dreambox і чекає своєї черги.

Як тільки деталь буде готова, вона автоматично знімається з пристрою і відправляється в окремий відсік всередині машини. Для того щоб забрати роздрукований виріб, клієнт отримує ідентифікаційний код, за допомогою якого можна відкрити скриньку зберігання в автоматі.

В даний момент проект Dreambox знаходиться на ранній стадії розробки. Його творці мають намір якомога швидше завершити всі роботи, щоб передати свій винахід альма-матер. Попереду ще належить з’ясувати, наскільки витратним буде випуск подібних 3D принтерів в довгостроковій перспективі. Поки що ці сучасні пристрої не перейшли в розряд побутової техніки, але тенденція до їх демократизації вже стала більш помітною.