Куртка Flexwarm з клімат-контролем за індивідуальним замовленням

Мабуть, кожному з нас добре відома проблема надто холодного, або ж навпаки - надто теплого одягу. Нічого не вдієш - у різну погоду в одній і тій одежині людина не буде почувати себе комфортно.

Якщо йдеться мова про холодний сезон, то у цьому випадку найкращим варіантом будуть пуховики жіночі від бренду Mila Nova, втім у літню спеку у них, звичайно ж, не походиш.

А от куртка Flexwarm, представлена молодим каліфорнійським стартапом, позиціонується як всесезонна і “наймудріша куртка на світі». Її створення стало результатом чотирирічних досліджень в області довговічності, енергоефективності та безпеки, у результаті модель отримала престижну премію на виставці IF Design 2016. Виріб призначений для повсякденного носіння і активних видів спорту.



Смарт-куртка Flexwarm отримала два датчика Smart Tech, які автоматично визначають комфортну температуру і знижують або підвищують енергоспоживання. При цьому користувач сам виставляє комфортний варіант, що дає можливість регулювати подачу тепла в залежності від температури тіла і навколишнього середовища.

Джерелом живлення є USB PowerBank, який на одному заряді здатний пропрацювати кілька годин. Даний показник залежить від виставлених налаштувань і температури атмосфери. Для управління використовується бездротова технологія Bluetooth або кабель, і синхронізація з мобільним пристроєм користувача. Підтримується з’єднання зі смартфонами, планшетними комп’ютерами і навіть розумними годинами.

В основі смарт-оболонки Flexwarm спеціальна металева плівка, яка впливає на тіло в певних точках при підключенні живлення. Нагрівальні елементи розташовані на грудях, у рукавах і на спині між ізольованими шарами підкладки, що складається з пуху і Ripstop нейлону.

Зовнішній матеріал – водонепроникний вітрозахисний нейлон, який можна прати в пральній машині. Всі шари є тонкими, що дає можливість переносити куртку в складеному стані в невеликій кишені рюкзака. Температуру можна налаштовувати для кожного нагрівального елемента окремо.

Максимально підтримуване тепло нагрівального елемента – 65 градусів за Цельсієм. Так само повідомляється про високі антистатичні властивості (ESD щит) і можливість роботи з більшістю сучасних USB PowerBank. На максимальній потужності для роботи протягом години потрібна ємність 1500 мА-ч.



В даний час проект проходить випробування на затребуваність на краудфандинговому майданчику Кікстартер. При заставі 216 доларів США користувач отримає одну куртку з зовнішнім USB акумулятором 5 V. Можливий вибір розміру, стилю і кольору виробу. Попередній час початку продажів цього одягу з підігрівом – вересень 2016 року.