Компанія eBay представла перший у світі віртуальний інтернет-магазин

Розробники всесвітньо відомого інтернет-аукціону eBay в партнерстві з австралійським рітейлером Myer запустили перший у світі віртуальний інтернет-магазин. Мова йде про спеціальний мобільний додаток eBay Virtual Reality Department Store, який в парі з VR-гарнітурою дозволяє користувачеві насолодитися покупками в першому на планеті віртуальному інтернет-магазині. Зазначений мобільний додаток вже доступно для таких платформ, як iOS і Android.

Примітно, що покупцям, у яких відсутня власна VR-гарнітура, американська компанія пропонує скористатися абсолютно безкоштовними картонними VR-окулярами, що представляють собою своєрідний аналог системи Google Cardboad.

Спеціально для нового віртуального інтернет-магазину розробники компанії створили унікальну технологію eBay Sight Search, що дозволяє користувачам здійснювати управління власними діями лише за допомогою погляду. Це означає, що для вибору вподобаної товарної продукції користувачеві досить лише пильно дивитися на неї протягом декількох секунд. Наприклад, якщо ви бажаєте купити крісла ротанга, ви затримуєте свій погляд на цьому товарі, далі вам надається детальний опис майбутньої покупки, і опісля вона автоматично потрапляє в “кошик”.

Варто відзначити, що в даний момент увазі відвідувачів нового віртуального інтернет-магазину пропонується лише 100 найбільш затребуваних у покупців товарів. Ще з 12,5 тис. товарних позицій можна ознайомитися в 2D-режимі. За словами розробників, на перших порах функціонування віртуальної торгової площадки VR-технології будуть доступні користувачам виключно для вибору товару. Тому для того щоб оплатити свою покупку їм доведеться знімати окуляри і працювати безпосередньо з мобільним додатком.

Нагадаємо, що не так давно власний VR-проект був запущений меблевим рітейлером IKEA, в рамках якого нідерландська виробничо-торгова компанія пропонує користувачам відвідати віртуальну кухню сидячи у себе вдома. Користувачам доступна можливість налаштування кольору кухонних шаф, а також три варіанти планування кухонного гарнітура. У короткостроковій перспективі розробники нідерландської компанії обіцяють додати в свій додаток конструктор, який дозволить користувачам самостійно конфігурувати компонування меблів, купованої ними для обстановки власного житла.

Стаття написана по матеріалам сайта q-house.com.ua