На допомогу офісним працівникам: подушка для сну на робочому місці

Хронічне недосипання негативно позначається на загальному стані здоров'я. Одні страждають безсонням через ускладнення різних хронічних захворювань, інші – через постійну напругу і неможливість зняти стрес.

Неможливість виспатися вдома виникає не тільки через проблем зі здоров’ям, але і з багатьох інших причин: хвора дитина, надто веселі сусіди, захоплюючий серіал. Кожному, хто хоче злегка збити сонливість вдень, сподобається ось така подушка для сну на робочому місці «Ostrich mini» від студії «Banana Things». Її можна надіти на долоню, і, підперши підборіддя, подрімати. Інший варіант – надіти на лікоть, покласти його на стіл, а зверху розмістити голову. Подушка має компактний розмір, тому легко вміститься в ящику робочого столу. Ідеально підходить для сну під час обідньої перерви.



До речі, щось подібне можна змайструвати і самому. Потрібно зшити щось схоже на нарукавник і покласти в цей чохол м’який наповнювач (поролон, синтепон або інший матеріал). На такій руці спати за столом набагато зручніше.



А ось ще один цікавенький варіант. Як запевняє виробник, подушка-страус допоможе комфортно заснути в будь-якому місці: за робочим столом, в залі очікування аеропорту, на лавочці у парку. Подушка являє собою м’який шолом.



«Кокон» одягається на голову і має прорізи для рук. З його допомогою можна усамітнитися і знизити шум. Подушка має м’який наповнювач, тому в ній можна «прилягти» на жорсткий стіл, наприклад, в офісі або в бібліотеці при підготовці курсової. До того ж, ви опинитеся в абсолютній темряві, що теж приємно для тих, хто мріє виспатися. А спеціальні вентиляційні отвори в конструкції допомагають спокійно дихати.


Всі чули про те, що спати потрібно не менше 8 годин. За цей час організм встигає відпочити і відновитися. На жаль, не всі знають, що хронічне недосипання є причиною для розвитку серйозних хвороб:

ожиріння – при порушенні режиму сну порушується обмін речовин, активізується вироблення гормонів стресу, які викликають постійне відчуття голоду;
йкпередчасне старіння – приблизно в 2 години ночі гормон мелатонін виробляється найбільш активно, саме він продовжує молодість; до того ж через недосипання з’являються темні круги і мішки під очима;

зниження імунітету – у тих, хто спить менше 7 годин, захисні функції організму слабшають, що призводить до частих застуд, швидкої втомлюваності, загальній млявості;

онкологічні захворювання – брак меланіну може викликати збільшення кількості ракових клітин;

діабет – поганий сон порушує процес розщеплення глюкози, що призводить до розвитку діабету другого ступеня;

гіпертонія – у тих, хто спить менше 8 години, збільшується шанс підвищення кров’яного тиску;

зір – проблеми зі сном можуть обернутися розвитком глаукоми, ішемічної невропатії або набряку зорового нерва.

І це далеко не повний перелік проблем, з якими можуть зіткнутися люди, що порушують режим сну.