Льодяники-картини від Шінрі Тедзука

Льодяникові цукерки на паличці – не просто доступні ласощі для дітей і дорослих, але і своєрідне полотно для втілення дизайнерських фантазій. В якості підтвердження тут можна згадати дорогоцінний чупа-чупс вартістю мільйон доларів, створений як пам'ятний експонат на честь відкриття паризької кондитерської фабрики Sugar Factory. Ну а в числі найбільш наближених до класичного художнього мистецтва можна назвати льодяники на паличці від японського майстра Шінрі Тедзука (Shinri Tezuka).

А ось цей інтернет-магазин подарунків в Києві окрім вишуканих солодких подарунків, пропонує безліч інших оригінальних презентів для дорослих і дітей. Саме завдяки event-cards.com ви можете приємно здивувати своїх рідних, друзів, колег по роботі чудовим подарунком на день народження, іменини, весілля, різноманітні свята, а також придбати ексклюзивні святкові аксесуари.

Кілька років тому молодий кондитер Шинри захопився традиційним японським мистецтвом перетворення льодяникової і карамельної маси у витончені фігурки ручної роботи, відомим в Японії з 8-го століття під назвою Amezaiku.

У результаті майстер навчився створювати з пластичного і податливого в теплому вигляді солодкого матеріалу витончених птахів, риб і тварин. Згодом він здобув популярність, і відкрив в Японії кілька магазинів, де продавалися виготовлені ним і його помічниками цукерки ручної роботи. За пару років льодяники на паличці у вигляді золотих рибок і коропів коі, жабенят, ведмежат, собачат і інших звіряток стали культовими. Вони придбали особливу популярність серед туристів і жителів японської столиці, що відстежують регулярні поповнення кондитерських Shinri Tezuka, й намагаються купити цукерку з кожної нової колекції.



Ну а крім фігурних льодяників на паличках, дивуючих оригінальністю і реалістичністю форм, там віднедавно з’явилися і округлі “картини”, прикрашені малюнками різної тематики. Зрозуміло, вони оформлені вручну харчовими барвниками і створені на основі натуральних інгредієнтів. Міні-колекція включає в себе 5 округлих льодяників-картин, прикрашених за мотивами традиційних японських віял Учіва (Uchiwa).

Вони несуть у собі особливий для японців глибинний сенс. Наприклад, літаючі в вербових гілках ластівки символізують прихід весни, життєву силу і гармонію природи. Бабка – стійкість і наполегливість, можливість йти тільки вперед і перемагати в будь-яких ситуаціях. Морські хвилі – неминущу пульсацію життя і уміння долати життєві проблеми в дружній родині.

Відповідно, ці художні льодяники пропонуються до купівлі не просто як солодощі, які можна з’їсти на ходу відразу після покупки, але як символічні подарунки, якими можна на деякий час прикрасити свою кімнату або робочий стіл в офісі.

Кожна цукерка закріплена в картонній коробочці з прозорими віконцями, що дозволяють одночасно милуватися солодким шедевром, і захистити смаколик від пилу.