Спортивне харчування: користь чи шкода?

Продукти спортивного харчування оточені величезною кількістю чуток і суперечок, у яких не так просто розібратися. Якими тільки ускладненнями не лякають початківців спортсменів – починаючи лікарською залежністю і закінчуючи порушенням обміну речовин. Але на ділі все не так страшно, і якісне спортивне харчування може стати відмінним помічником у досягненні конкретних завдань.

Ефективне спортивне харчування ви можете замовити на сайті sport-food.com.ua. Всі представлені тут препарати пройшли ретельну медичну перевірку, відповідають всім світовим стандартам, рекомендовані авторитетними експертами, і відомими атлетами.

На початку конкретно розберемося, що таке спортивне харчування? З наукової точки зору - це особлива група харчових продуктів, що випускається, переважно, для людей, що ведуть активний спосіб життя, займаються спортом і фітнесом. Простіше кажучи, це ті компоненти, які присутні в їжі людини і необхідні їй для підтримки життя.

Багато людей плутають спортивні добавки зі стероїдами і з допінгом. З цієї причини багато новачків уникають вживання спортивних добавок.


Навіщо нам потрібні спортивні добавки?

Всі корисні речовини для нашого організму ми отримуємо з їжі. Але щоб прогресувати з ростом вашої м’язової маси, ці речовини потрібно примножити. Звичайно ж, мало хто бажає щодня десятками їсти яйця і по 5 раз в день напихатися курячими грудками. Природно простіше вжити протеїновий коктейль, ніж переповнюватися їжею. Які ж функції виконує спортивне харчування в нашому організмі:

- Заповнення нестачі поживних речовин.

- Контроль апетиту

- Нарощування м’язової маси


Види спортивного харчування

Протеїни - являють собою високобілкові суміші, що містять в собі 80-90% білка. Вони стануть в нагоді тим хто нарощує м’язову масу.

Гейнери - вуглеводно-білкові суміші. Ці добавки служать для підтримання енергетичного запасу в організмі. Так само гейнери містять близько 50 % білка і 30% вуглеводів. Вуглеводи забезпечують наш організм глюкозою під час тренування. Неоціненну послугу гейнери надають дуже худим людям (ектоморфам). Їм дуже важко набрати масу, а з’їсти стільки їжі просто неможливо, гейнери просто є їх “рятівниками”.

Енергетики - служать для надання енергії перед тренуванням. Якщо ваша мета є схуднення, це те що потрібно. Енергетичні добавки збуджуючим чином діють на нервову систему через що може виникнути безсоння або підвищене серцебиття. До складу енергетичних напоїв входять: кофеїн, екстракт зеленого чаю, таурин, гуарана.

Амінокислоти - необхідні не лише для спортсменів, а й для людей, що не займаються спортом. Найбільш часто використовуваними амінокислотами є: глютамін, креатин, аланін, інозин і т. д.