Вчені назвали найпоширенішу причину болю в животі

Британські науковці в поточному місяці провели дослідження, довівши, що найчастіше проблеми з шлунком виникають з причини стресу. Протягом одного календарного року, як правило, 90% жінок сраждають від цього захворювання. Лікарі попереджають, що психічне здоров'я прямо пов'язане з проблемами травлення.

Потужна потрійна дія препарату Гастал допоможе швидко, і безпечно подолати біль, тяжкість у шлунку, уникнути печії.

Отож, вчені з Кембріджського університету провели опитування серед двох тисяч британських волонтерів, зробивши висновок, що психологічний стан людини відображається на її кишечнику і травленні. Тому найчастіше саме жінки страждають від болю у животі. Так, за останній рік близько 90% жінок мали проблеми з шлунком, повідомляється в статті журналу Brain and Behaviour.

Жінки, як правило, на 5% частіше страждають від проблем зі шлунком, ніж чоловіки. При цьому близько 30% випадків болю у животі утворюється внаслідок стресових ситуацій. Ще 26% випадків припадає на наслідки від неправильної дієти. Одночасно недосипання стало причиною 17% випадків проблем з шлунком. На віруси і алкоголь ще доводиться по 14% скарг волонтерів.

Як же стрес впливає на біль в животі? Коли у вас відбувається нервовий розлад, у всьому організмі погіршується кровообіг слизових оболонок. Нам всім добре відомо з уроків анатомії, що органи травлення людини мають слизову оболонку. І ось в той момент, коли відбувається порушення її цілісності, і виникають початкові ознаки гастриту.

Якщо виражатися немедичною термінологією, те, як ви б не дотримувалися здорового способу життя і вели прийом здорової їжі, то при стресах уникнути ураження нервової системи неможливо, а це означає, що гастрит забезпечений. Загалом, порушення стану слизової оболонки шлунка призведуть до її ненормальної роботи.

І от з цього моменту починає стартувати даний вид захворювання, а з роками він все накопичується і накопичується. І якщо у вас тривало будуть відбуватися нервові зриви, то ви все ближче на шляху до захворювання шлунка.

Якщо людина буде постійно перебувати в пригніченому стані, а ще гірше на межі зриву, то відбувається прямий процес порушення захисної функції шлунка. І ось такий стан є найбільш сприятливою умовою розвитку гастриту на нервовому грунті.