Неординарний вентилятор Ribbon Ceiling Fan

Винахідник Джеймс Дайсон, про якого ми нещодавно писали – це далеко не єдина у світі людина, здатна вигадувати незвичайні вентилятори. Нещодавно досить цікава ідея щодо вдосконалення цього побутового пристосування була запропонована австралійським студентом-дизайнером Бенджаміном Макмехоном (Benjamin McMahon).

Власне, придуманий ним концепт Ribbon Ceiling Fan навіть допоміг йому здобути перемогу на міжнародному конкурсі оригінальних винаходів.

Ribbon Ceiling Fan – це вентилятор на стелі, на зразок тих, які часто можна бачити у готелях, чи інших громадських місцях. Як може здатися багатьом, зовні це пристосування, швидше, нагадує абстрактну художню інсталяцію або, в кращому випадку, незвичайну дизайнерську люстру. Насправді ж, незвичайна форма пристосування була визначена виключно практичними міркуваннями: виявляється, така конструкція здатна розганяти повітря краще, ніж це роблять лопаті стандартних вентиляторів.

Більше того, мова йде не тільки про більшу швидкість, що надається повітряному потоку, але і про більш раціональний його напрямок: в той час, як звичайний вентилятор направляє повітряний потік прямо вниз, Ribbon Ceiling Fan розсіює його навколо себе, таким чином, охолоджуючи все приміщення. При цьому, згідно з твердженням автора, для роботи такого вентилятора необхідно стільки ж енергії, скільки і для звичайного.

Поки що невідомо, як скоро у нас з’явиться можливість на власні очі спостерігати що-небудь подібне, але, будемо сподіватися, що це таки станеться. Втім в інтернет магазині http://vents-fan.com.ua/ можна придбати не менш оригінальні, стильні, а головне - функціональні вентилятори для вашого житла, а також сучасні ефективні промислові вентиляційні системи.

 

 

А тим часом, нещодавно компанія Xiaomi випустила новий «розумний» вентилятор. Так як Mi Smart Fan є частиною розумного будинку, то він пропонує кілька цікавих функцій. Так за допомогою смартфона можна буде регулювати напрямок потоку повітря, вибирати швидкість, налаштувати таймер і так далі. Примітно, що вентилятор оснащений власною батареєю (33,6 Wh), заряду якої при необхідності вистачить до 16 годин роботи.



Вага вентилятора складає всього 3,74 кг, що дозволяє легко переміщати в приміщенні. Також Xiaomi зазначає, що він тихий і рівень його шуму не перевищує 54 дБ.

Основний посил Xiaomi ясний: «ми хочемо, щоб ви користувалися якісною технікою, яка визначає затишок у вашому домі». Очевидно, що Xiaomi мало по малу заповнює всю нішу побутових приладів і створює ще більш досконалу і єдину екосистему, наближаючи поняття розумного будинку до ідеалу.