Картина Пікассо встановила аукціонний рекорд

Минулого тижня у Лондоні на аукціоні sotheby's пішла з торгів картина Пабло Пікассо за рекордну суму – 63 мільйони доларів (43,3 мільйона фунтів). Це найдорожча картина в стилі кубізму, продана коли-небуть на аукціонах. До речі, за всю історію роботи цього геніального іспанського художника зібрали на аукціонах близько 1.200.000.000 доларів!

За словами експертів аукціонного дому, «Сидяча жінка» являє собою «один з найбільших портретів у стилі кубізму». Пікассо зобразив кохану художника Фернанда Олів’є. В цей час великий майстер працював на своїй батьківщині, в селищі Орта-дель-Ебро. 1909 рік, коли була написана картина, відноситься до найбільш важливого і плідного періоду творчості Пікассо.

Другою за вартістю картиною на аукціоні стало полотно Модільяні, на якому зображена кохана автора Жанна Эбютерн. Цей лот був проданий за 38,5 мільйона фунтів стерлінгів. Трійку лідерів замикає полотно Поля Гогена «Натюрморт з яблуками», що пішло з молотка за 3,4 мільйона фунтів стерлінгів.

А ви любите малювати? Слави Пікассо, чи Модільяні вам навряд чи досягнути, зате ви можете замовити картину по номерам Київ, і радувати близьких та друзів своїми художніми здібностями.

Нагадаємо, що світовий рекорд вартості картини також належить Пабло Пікассо: “Les femmes d’alger (Version ‘O’),” 1955 полотно, олія, яка продана за $ 179 400 000 в травні минулого року.



Друге місце у 100-річного зображення спокусливої “Оголеної”, створеної італійським художником Амедео Модільяні і проданої за майже $ 170 млн.

Тепер Модільяні є шостим художником, який увійшов до так званого “Клуб ста мільйонів доларів” - в його склад входять Пікассо, Енді Уорхол, Френсіс Бекон, Альберто Джакометті і Едвард Мунк, у якого добре відоме полотно (орієнтовно 1895 року) “Крик” продане за $ 120 млн у Нью-Йорку на аукціоні Сотбі в 2012 році.

У Модільяні було мало робіт, агентство Artnet зазначає, що він помер від туберкульозу в 1920 році, у віці 35 років, залишивши світові всього в 350 картин. На відміну від Пікассо, який помер у 91 і залишив після себе тисячі творів.