У Facebook зникає мовний бар’єр

З сьогоднішнього дня користувачі Facebook зможуть розміщувати пости на декількох мовах відразу завдяки новій функції автоматичного перекладу. При цьому перекладів можна створювати скільки завгодно: їх побачать не всі читачі, а тільки ті, хто володіє відповідною мовою.

Функція «багатомовний редактор» (multilingual composer) дозволяє вибирати додаткову мову, якою автор хотів би опублікувати свій пост. Якщо написати пост українською і вибрати публікацію англійською та іспанською, то друзі чи фоловери, що використовують ці мови, побачать пост в англійському і іспанському перекладі. Сервіс дозволяє робити переклади на 45 різних мовах як під час публікації, так і після неї – в режимі редагування. Щоб активувати функцію, потрібно в «налаштуваннях мови» вибрати опцію «створити пост на різних мовах».

Facebook почав тестувати цю функцію кілька місяців тому, але доступна вона була лише для бізнес-сторінок. «Багатомовний редактор використовували близько 5000 бізнес-сторінок, їх пости отримували 70 млн переглядів щодня. З них 25 млн були переглянуті з допомогою додаткової мови. Але ще більше користувачів побачили автоматичні переклади постів у своїй стрічці – 300 млн людей щодня», – повідомили в компанії.

Користувачі, які володіють вибраними для перекладу мовами, можуть редагувати переклад Facebook перед публікацією багатомовного посту. Зібрані багатомовним редактором дані будуть навчати Facebook природним оборотам мови, тим самим покращуючи і тренуючи машинний переклад соціальної мережі.

Вибираючи одну з версій багатомовного поста для показу користувачеві, Facebook буде враховувати його переваги: те, якою мовою людина зазвичай пише сама і репостить інші повідомлення.

А ось ще одна інновація. В наступні кілька тижнів стрічка у Facebook зміниться таким чином, що в ній користувачі спочатку будуть бачити публікації та оновлення статусів друзів і членів сім’ї, а вже потім все інше.

Алгоритм відображення постів у стрічці був перероблений ще в 2015 році, але це оновлення, судячи з усього, майже ніким не було помічене. Тепер же Facebook хоче бути на всі 100 % впевнена в тому, що користувачі не пропустять жодної важливої публікації від своїх знайомих.

Опытные специалисты компании SMPR предлагають эффективное продвижение в соцсетях, которое позволит существенно увеличить количество потенциальных клиентов и другой целевой аудитории, сделать ваш бренд более узнаваемым, а бизнес более прибыльным.