Lexus створив повноцінну репліку седана IS з картону

Компанія Lexus продовжує реалізовувати цікаві проекти. Слідом за літаючим ховербордом нещодавно був показаний повнорозмірний седан преміум-класу Lexus IS, кузов і салон якого виконані повністю з картону, причому, за твердженням розробників, ця копія практично на 100% збігається з оригіналом.

В реалізації такого незвичайного проекту японському автовиробникові допомагали компанії: Scales and Models – у створенні 3D-моделі і розрахунках розмірів деталей, LaserCut Works – в нарізці аркушів картону, а також DS Smith, яка постачала необхідну кількість матеріалу.

Безпосередньо над створенням картонного автомобіля працювали п’ять осіб з вищеназваних компаній, які й проводили роботи по дизайну, моделюванню, лазерному різанню і складанню моделі. В ході своєї роботи вони витратили 1 700 аркушів картону товщиною 10 міліметрів. Деталі вирізані з них, з’єднувалися за допомогою спеціального клею на водній основі. У загальній складності створення картонного седана Lexus IS зайняло три місяці.



Варто відзначити, що не вся конструкція виконана з картону, що не применшує її цінності. Автомобіль був побудований на основі рами з алюмінію, на якій крім картонних елементів, закріплений електричний двигун, таким чином, картонний седан теоретично може використовуватися як справжня машина. Більш того, у автомобіля відкриваються двері, а також працює вся оптика.

Незвичайний проект присвячений співробітникам концерну, які працюють на конвеєрі. Справа в тому, що процес підготовки працівників включає завдання по складанню фігурки-орігамі неробочою рукою – лівою для правшів і правою рукою. На це завдання відводиться 90 секунд.

Оригінальний Lexus IS не спочине в запасниках компанії: йому належить стати музейним експонатом. Седан буде демонструватися в одному з музеїв британського Бірмінгема.



Нагадаємо, зовсім нещодавно австралійський підрозділ Lexus презентував нову оригінальну версію купе RC F, яке завдяки спеціальному люмінесцентному фарбуванню кузова реагує на серцевий ритм водія. Якщо пульс автовласника частішає, автомобіль починає світитися і змінює колір кузова. Як висловився виконавчий директора австралійського підрозділу Lexus Шон Хенлі, це «дозволить оточуючим побачити емоції водія під час їзди».