Espresso Book Machine - революція у книгодрукуванні

Це — книжкова еспресо-машина Espresso Book Machine. Багато хто вважають її найбільшим винаходом книгодрукування з часів винаходу Гутенбергом друкарського преса, яка зробила можливим масове видання книг. Машина може роздрукувати, зшити і обгорнути книгу протягом п'яти хвилин, прямо на очах у клієнта.

Принцип роботи такий: в машину завантажується в електронному вигляді мільйон книг (як стверджують творці машини, це 38 кілометрів книжкових полиць), покупець вибирає потрібну книгу і вона роздруковується, брошуруєтся і зшивається за п’ять хвилин. Формат завантажуваних книг — PDF, а це означає, що книга може бути гарно оформлена. Обсяг книги — від 40 до 850 сторінок. Єдиний мінус — м’яка палітурка, але це окупається низькою ціною і величезним асортиментом.

Уявіть книжковий магазин площею 18 квадратних метрів, але який може запропонувати асортимент книг більший, ніж найбільший книжковий супермаркет вашого міста. При цьому вартість книги набагато менша, адже немає орендної плати за склади, громіздкої логістики, ризиків непроданих тиражів, величезного штату продавців, крадіжки з полиць і т.п.



А віднедавна більше двох мільйонів книжок, що знаходяться в суспільному надбанні, можуть бути надруковані на замовлення користувачів сервісу Google Books. Справа у тому, що корпорація Google уклала відповідний договір з компанією On Demand Books - виробником палітурних пристроїв Espresso Book Machine.

«Протягом декількох хвилин ви отримаєте точно таку ж книгу, яку могли б придбати в магазині, — каже голова On Demand Books Дейн Неллер. — 300-сторінковий том можна зробити за чотири з половиною хвилини».

Бізнесмен визнає, що цифровий каталог Google багатий книгами різноманітної тематики; тут можна знайти не тільки класиків світової літератури: Шекспіра, Діккенса або Руссо, а й різноманітні спеціалізовані видання, довідники, тощо.

До речі, Espresso Book Machine була названа журналом Time в числі кращих винаходів 2012 року. Її вартість становить менше 100 тисяч доларів. Вона встановлена в книгарнях та бібліотеках США, Австралії, Великобританії, Канади та Єгипту. А кілька років тому така машина з”явилась у одній київській книгарні.

Не знаєте, де можна недорого замовити друк книг? Раджу тут http://mega-poligraf.kiev.ua/ru/pechatnye-uslugi/pechat-knig/ звернутися до спеціалістів ООО «Мега-Полиграф», гарантована висока якість, індивідуальний стильний дизайн, стислі терміни виконання замовлення.