Rotterdam World Gateway - надсучасний автоматизований контейнерний термінал

Час – гроші. У всій логістичній схемі порту ця стара істина як не можна більш актуальна для роботи контейнерних терміналів. Високотехнологічні перевантажувальні пункти, такий як новий контейнерний термінал в порту Роттердама (Нідерланди) вражають уяву своїм високим рівнем продуктивності та ще раз підтверджують, що ефективна організація терміналу – запорука його успішної роботи. Для споруд такого масштабу єдиним вірним рішенням є повна автоматизація.

Про діяльність компанії VECTOR DELIVERY, яка спеціалізується на доставці товару з США в Україну дізнайтесь тут http://www.vector-usa.biz/nashi-uslugi/dostavka/. Контейнерні перевезення - гарантія оперативності, цілісності і економії!

Офіційна церемонія відкриття нового контейнерного терміналу RWG (Rotterdam World Gateway) відбулась 11 вересня 2015 року на території району Maasvlakte 2 порту Роттердам.

Проект надсучасного автоматизованого терміналу вартістю $1 млрд був здійснений консорціумом, у який входять чотири міжнародних лінійних контейнерних операторів – південнокорейська судноплавна компанія Hyundai Merchant Marine (HMM), сінгапурська APL, японська Mitsui O. S. K Lines (MOL), французька CMA CGM Group, а також термінальний оператор DP World. При цьому HMM належить пакет з 20% в підприємстві, а управлінням терміналу займеться DP World.



Керівництво управляючої компанії зазначає, що термінал RWG зможе обробляти найбільші морські суди, в тому числі типорозміру ULCC, обробляти вантажі, що доставляються баржами, залізничним і автомобільним транспортом. Контроль автоматичних кранів здійснює цілодобово команда з 10 – 15 осіб. Всього на терміналі працює всього 180 співробітників, більшість з яких є досвідченими фахівцями в ІТ технологіях.

Проектна потужність RWG – 2,35 млн TEUs вантажів в рік. Термінал має одинадцять глибоководних кранів, три баржевых / фідерних крана, два залізничних крана і 50 автоматичних кранів-штабелерів.

Високий рівень автоматизації терміналу приносить значні вигоди для RWG в плані безпеки і стабільності. Інноваційна концепція RWG сприяє скороченню дистанцій транспортувань всередині терміналу і задіє меншу кількість обладнання терміналу. Автоматизовані електричні крани повністю працюють за рахунок «зеленої» енергії і здатні генерувати власну енергію.Все це сприяє встановленню нових стандартів RWG у всій індустрії.