Грандіозна трансформація: футбольний стадіон перебудують у хвильовий басейн для серфінгу

Друге життя старому спортивному об'єкту хочуть подарувати архітектори однієї з австралійських фірм. Щоб уберегти футбольний стадіон Subiaco Oval від знесення, фахівці пропонують трансформувати його в гігантський багатофункціональний комплекс з хвильовим басейном для серфінгу.

Отож, в районі Сабіако, четвертого за величиною міста Австралії Перт, незабаром буде збудований парк для серферів, запропонований архітектурним бюро MJA Studio. Під будівництво багатофункціонального центру розваг відводиться майданчик, де зараз знаходиться стадіон Subiaco Oval (він же Domain Stadium) 1908 року відкриття.

Варто зазначити - досить оригінальне рішення. А ось, до речі, на сайті dmv.com.ua ви можете оцінити не менш чудові роботи спеціалістів компанії ДМВ ПЛЮС, компанії, що займається проектуванням і будівництвом під ключ басейнів закритого і відкритого типу.



Місце для серфінг-парку Subi Sufr Park дійсно дуже хороше – це своєрідний парковий кластер міста Перт з приголомшливою транспортною інфраструктурою, кількома паркінгами та іншими зручностями, що мінімізує витрати на будівництво і введення в експлуатацію. Перш ніж знести стадіон, на ньому проведуть серію «прощальних» заходів, у тому числі і два концерти легендарної рок-групи AC/DC, намічені на кінець листопада.

Крім безпосередньо серфінг-парку в новому розважальному комплексі від MJA Studio буде доступний пляж з шезлонгами, Зал футбольної слави і простір для проведення публічних заходів. У новому серфінг-парку зможуть безпечно проводити час, як професіонали серфінгу, так і новачки всіх віків. Хвилі в парку реалізують за інноваційною технологією Wave Garden компанії URBN SURF Group.

Новий серфінг-парк від MJA Studio займе площу 22 000 кв. м. Також передбачається, що на одній зі сторін головного басейну буде побудований овальний житловий комплекс, що відсилає своєю формою до форми стадіону Domain Stadium. З вікон помешкань відкриватиметься приголомшливий вид на зону розваг, не гірший ніж в якомусь респектабельному прибережному курортному готелі.