Психологія грошей: як стати багатим

Нерідко у людей виникає питання, чому в одних гроші витікають крізь пальці, а до інших щасливчиків просто течуть рікою. При цьому ні один, ні другий не є фінансовими ділками, а належать до одного соціального середовища. Відповідь на це питання дає психологія грошей: як стати багатим пояснить саме ця наука.

До недавнього часу багато хто взагалі не замислювалися над тим, чому люди стають багатими. «Якщо грошей багато – значить, отримав спадщину, виграв у лотерею, вдало одружився або успадкував родинний бізнес» – це типова точка зору песимістів, які не вірять у власні сили. І це при тому, що в інтернеті є маса хороших ідей для створення сімейного бізнесу з нуля.

А ще можна подивитись на сайті тренингового центра Євгенія Дейнеко відео з участю успішних людей.

Між тим існує ціла наука про те, як притягувати гроші разом зі своїм зведенням законів і правил. Отже, що ж це за закони?


Закон грошового тяжіння: навчіться любити гроші

Головне правило – любити гроші. Але пам’ятайте, що ця любов повинна бути чистою, не болючою. Якщо всі ваші помисли спрямовані просто на гроші, нічого хорошого з цього не вийде, багатим ви точно не станете. Любити гроші слід за те, що вони допомагають втілити в життя мрії, дозволяють вам жити так, як ви бажаєте.


Закон про жадібність

Жадібність – це якість, яка ще нікого не призвело до багатства. У кожного є приятель, який важко розлучається з накопиченими грошима. Такі люди економлять на всьому, відкладаючи копієчку в кубушку. Навіть накопичивши певну суму, вони не можуть легко з нею розійтися, просто стають рабами грошей. Це найгірший варіант.

Чому люди стають багатими? Та тому що вони легко і з радістю розлучаються з грошима. Природно, що гроші при цьому витрачаються не на гульню, а на справу, яка приносить ще більший дохід. Загалом, щоб фінанси у вас не переводилися, вони не повинні лежати в скарбничці, а працювати.


Легкий закон

Наступне правило психології грошей – витрачайте гроші легко, радісно, на цілі, які приносять позитивні емоції. Якщо ви розлучаєтеся з грошима з важким серцем, то ніякого задоволення придбання не принесуть, а витрачені гроші не повернуться так швидко, як ви планували.


Закон суперечностей хочете грошей – не йдіть до них, а до мети

Про те, як стати успішним і багатим, говорилося багато, наводилися приклади найзаможніших людей світу, які практично з нічого зробили свої статки. Не згадувалося лише про те, що всі вони ставили перед собою мету.

Поставте перед собою мету, працюйте для її досягнення, а не для заробляння грошей. Тільки в цьому випадку ви досягнете фінансового благополуччя. Не секрет, що багато підприємців, які ставили перед собою мету тільки розбагатіти, протягом перших трьох років роботи згортали діяльність: проти психології немає заперечень і в цьому випадку. Відбувалося це тому, що головною метою їх діяльності були тільки збільшення прибутку, працювали вони без душі, часто займалися бізнесом, не надто цікавим їм особисто.

Хочете стати багатим – вибирайте справу, що буде особисто вам приносити позитивні емоції, задоволення.