Китайці перетворюють стару каменоломню в п’ятизірковий готель

У Китаї активним ходом йде будівництво одного з найбільш незвичайних готелів у світі «Intercontinental Shimao Shanghai Wonderland». Унікальність цього готелю в тому, що він будується не вгору, а вниз, при тому що це не підземна споруда. Що ж це за диво-готель такий?

А все дуже просто. Готель Intercontinental Shimao Shanghai Wonderland будують у великому кар’єрі глибиною 100 метрів недалеко від одного з найбільших китайських мегаполісів Шанхая. Причому, як заявляють автори проекту, сонячного світла в номерах буде достатньо, оскільки кар’єр гігантських розмірів.

Офіційна вартість будівництва готелю Intercontinental Shimao Shanghai Wonderland становить 555 мільйонів доларів. Як запевняють менеджери проекту, середня вартість номера в такому готелі буде становити 300-350 доларів. А от якщо вас цікавить недорога гостиниця в Києві, раджу зупинитись у “Дельті”, адже саме тут ви знайдете ідеальне поєднання комфортного проживання і доступних цін.



Трохи історії появи такого незвичайного проекту. На території Китаю дуже багато різноманітних рудників. І значна частина з них вже давно використана і покинута, особливо в районі Сунцзяня. Притому, що район досить гарний та цікавий для туристів. Тому на початку 2000-х років китайські інженери, вчені та бізнесмени вирішили використати один з найбільших кар’єрів даної місцевості і побудувати в ньому унікальний 5-зірковий готель.

Ідея дуже сподобалася місцевим інвесторам і, згодом, був розроблений проект нового унікального підземного 5-зіркового готелю на 380 номерів. За будівництво взялася британська будівельна компанія Аткінс.



Спочатку будівництво планувалося почати в 2006 році і закінчити в 2009. Але через низку бюрократичних проблем, погоджень проекту і т. п., саме будівництво почалося лише в середині 2012 року і триває досі. Готель буде розміщено майже повністю в кар’єрі. Тільки перші (верхні) два поверхи будуть над кар’єром, а все інше під землею. Також, в самому кар’єр створять штучні озера, в яких можна буде плавати на човнах, купатися, займатися спортом. 

Точних термінів здачі в експлуатацію ще не має, але ось так зараз виглядає процес будівництва.