Розумна кепка Tappy полегшить пошук загубленої дитини

Батьки часто бояться загубити дітей, беручи їх з собою в людні місця. Через такий ризик Джастін Міттельхейзер вирішив створити спеціальні дитячі головні убори – кепки Tappy, які сприяють возз'єднанню загублених дітей з їх батьками.

Концепція речей, які не губляться передбачає оснащення їх мініатюрними модулями різного типу. Саме вони дозволяють відшукати парасольку, рукавички, брелок, чи іншу загублену річ на невеликій відстані (як у випадку з RFID-мітками), або своєчасно, без сторонньої допомоги, дізнатися про те, що вони забуті десь поза домом (Bluetooth-маячки сигналізації з виведенням на смартфон).

А як щодо дітей? Адже цікаві всюдисущі малюки так часто губляться в людних місцях. Іноді варто лише на пару хвилин відвести погляд, як дитини вже й слід прохолов!

Звичайно, вшивати чіпи малюкам ніхто не збирається. А ось одягнути дитині кепку зі спеціальним чіпом контролю цілком навіть можна. Саме таку кепку з лаконічною назвою Tappy і запропонував до випуску австралійський інженер Джастін Міттельхейзер (Justine Mittelheuser), запустивши кампанію по збору коштів для початку виробництва на Kickstarter.



Секретом кепки Tappy hat став вшитий в її козирок NFC чіп, запрограмований через спеціальний додаток на виклик номера мобільного телефону мами чи тата малюка, і позначений зверху округлим лейблом із зображенням руки зі смартфоном. Поряд з міткою напис-запрошення англійською мовою: “Доторкнись своїм NFC-оснащеним смартфоном сюди, якщо я загубився”. Просто, зрозуміло і лаконічно.

Передбачувана схема дії “розумного кепки” Tappy наступна. Якщо малюк загубився, зазвичай він плаче або привертає увагу оточуючих іншим способом. І досить велика ймовірність, що серед перехожих знайдеться добра людина зі смартфоном, оснащеним NFC-модулем, який піднесе свій смартфон до мітки, прочитавши напис на її козирку.

Чіп в кепці забезпечить набір номера телефону батьків в автоматичному режимі. І цей добрий чоловік зможе пояснити мамі або татові, де знаходиться їх дитина. Хтось із батьків терміново прибуває в зазначене місце – і сім’я радісно возз’єднається!

Подбати про зимовий гардероб для вашої дитини варто вже зараз. А тому раджу тут http://parado.com.ua/reima.html ознайомитись з новою чудовою колекцією добротної теплої дитячої одежі відомого фінського бренду Reima.