Основні помилки при вивченні англійської мови

Вивчення англійської мови багатьом здається нездійсненним завданням, a все тому, що люди пред'являють до себе занадто завищені вимоги і неправильно організовують навчальний процес. Щоб не повторювати помилки інших, давайте розглянемо, що може стати каменем спотикання на шляху до успіху, і як цей уявний «камінь» обійти, щоб досягти наміченої мети.

Які ж основні проблеми при вивченні мови?


Гіпертрофований максималізм і нереальні очікування

Скажіть, напевно, вам доводилося бачити рекламу про те, що нові супер курси англійської мови допоможуть за пару місяців досконало оволодіти мовою? Як показує практика, вийти на пристойний рівень можна мінімум за рік і то за умови посилених занять.


Неправильна постановка мети і відсутність мотивації

Від нашого ентузіазму залежить багато чого, але якщо неправильно визначитися c цілями, то вогонь швидко згасне. He варто йти на курс англійської мови просто тому, що всі так роблять, чи тому що це модно. Знайдіть справжню ціль, наприклад, перспективна робота, навчання за кордоном, подорожі.


Концентрація на правилах і нуль практики

Англійську мову краще вчити, не грузнучи з головою в граматиці, a як можна більше практикуючись в спілкуванні з іншими. Якщо ваші знання будуть засновані лише на одних правилах і не підкріплені практикою, то при необхідності сформулювати думку ви будете довго згадувати граматичні шаблони. Намагайтеся вчити мову на інтуїтивному і підсвідомому рівні, поєднуючи зубріння з спілкуванням.


Офіційний підхід і незрозумілі фрази

Якщо вам не світить робота в компанії міжнародного класу, поставтеся до вивчення англійської простіше. Носії мови у повсякденному спілкуванні не використовують незрозумілі фрази, які можна знайти в крутих серйозних підручниках. Для спілкування вам потрібно практикуватися у фразовых дієсловах, вивчення ідіом, a також обов’язково сленгу. Найкраще робити це, записавшись на курси з англійської мови, де заняття проходять в групі.


Зациклення на помилках і негативі

Якщо панікувати через помилки і культивувати в собі бажання відповідати якомусь мовному ідеалу, можна швидко зійти з дистанції. Будьте простіше, адже навіть носій допускає у промові неточності і помилки. Намагайтеся вивчати мову і ставитися до помилок, як можливості покращитися, a не як до тотальної катастрофи.

Для успішного освоєння англійської мови спеціалісти рекомендують ЗНО комплексне видання, цей підручник допоможе не тільки успішно здати зовнішнє незалежне оцінювання, а й суттєво підняти власний рівень спілкування на цій мові, що безумовно стане у пригоді в подальшому житті.