Крихітні літаючі роботи стануть прибиральниками в будинках майбутнього

Роботи продовжують підкорювати світ. Слідом за індустрією розваг, промисловими моделями і медичними макетами з'являються побутові роботи, вхожі в кожен будинок. Пилососи MAB — новинка від колумбійських дизайнерів: замість однієї громіздкої машини сотні маленьких роботів позбавлять житло від бруду.

Розробник унікального пристрою орієнтується на людей, які проводять більшу частину часу за роботою. Хтось віддає перевагу працювати вдома, інші надовго затримуються в офісі: незалежно від специфіки діяльності, робота іноді забирає надто багато часу. Так навіщо витрачати дорогоцінні хвилини вільного часу на полірування підлог і змахування пилу з книжкових полиць? Краще прибирання замовити на сайті клінінгової компанії ЧИСТО СЕРВИС, досвідчені і добросовісні працівники якої дійсно наведуть ідеальну чистоту у вашій оселі. А в недалекому майбутньому можна буде придбати унікального домашнього помічника MAB.

Це автоматизована система очищення, яка самостійно взаємодіє з домашньою обстановкою. Пристрій складається з центрального блоку, що має форму сфери, і поміщених в нього 908 літаючих роботів. З початком збирання крихітні «вертольотики» відокремлюються від бази і розлітаються по всьому будинку. Всередині кожного з них знаходиться капсула з миючою речовиною, а на “черевці” розташовується губка: для ефективної очистки декільком роботам досить лише пройтися по поверхні.



MAB вимагає короткого нескладного разового налаштування, після чого працює в автономному режимі. Чистяча речовина розподіляється між  міні-роботами, які подорожують по дому.

Доторкнувшись до поверхні, дочірній блок виділяє миючу речовину, захоплює бруд і несе його до центрального «ядра». Всередині ядра бруд фільтрується, після чого пристрій відновлює максимально можливий відсоток чистої води і перезапускає цикл.



Пароочищувачі і пилососи в традиційному розумінні відходять на другий план — майбутнє за «розумними» технологіями. MAB претендує на звання революційного пристрою завдяки не тільки футуристичному дизайну, але і прогресивним технологіям

Літаючий пилосос MAB став переможцем конкурсу Electrolux Design Lab 2014 як унікальна розробка, що повністю рятує від рутинних домашніх обов’язків. Поки пристрій все ще знаходиться в стадії концепту, і коли надійде на полиці магазинів наразі невідомо.