Шкільна форма проти прогулів

У Бразильському місті Віторія-да-Конкіста придумали новий спосіб боротьби з учнями, котрі прогулюють уроки. Тепер кожен школяр повинен носити спеціальну форму, у яку вбудований мікрочіп. З його допомогою батьки можуть відслідковувати переміщення своєї дитини завдяки GPS –навігатору.

Підготувати свою дитину до початку нового навчального року варто вже зараз, і стосується це, насамперед, одягу. А якщо ви шукаєте красиву шкільну форму для хлопчиків, раджу ознайомитись з вигідними пропозиціями від інтернет магазину “Подушка”. Модні фасони, якісний натуральний матеріал, комфорт, довговічність у поєднанні з доступними цінами – ви і ваш малюк будете задоволені покупкою!

Тепер шкільна форма інформує батьків кожен день про час прибуття дитини до школи. Вбудований мікрочіп негайно відправляє смс повідомлення на телефон батьків. Цим нехитрим способом уряд Бразилії сподівається скоротити кількість прогулів і збільшити відвідуваність.

Якщо протягом 20 хвилин після початку занять учень так і не з’явився, то відповідне текстове повідомлення приходить на телефон. За допомогою цього методу кожен батько має свій власний журнал відвідування дитиною школи і негайно отримує інформацію про те, чи вчасно їх чадо прийшло на заняття, запізнилося або зовсім не з’явилося в школі.

Нововведення було ініційовано урядом країни у зв’язку з випадками систематичного прогулу уроків учнями. Що найцікавіше, так це те, що переважна більшість батьків зовсім не були в курсі подібної поведінки своїх дітей. Тепер же, якщо учень пропускає більше трьох днів без пояснення причин, керівництво школи має повне право поскаржитися на це в Міністерство освіти.

Шкільна форма з вбудованим мікрочіпом не потребує особливого поводження. Як і звичайний одяг її можна прати і прасувати, без побоювання пошкодити пристрій. Сучасні школярі діти розвинені і з легкістю користуються сучасними досягненнями в галузі інформаційних технологій. Саме тому мікрочіп має систему захисту від злому або пошкоджень.

На реалізацію проекту було витрачено близько 670 тисяч доларів. В даний час планується ввести таку міру в усіх загальноосвітніх школах цього міста до кінця поточного року.



До речі, піонерами на цьому терені стали японці. Ще в 2005 році компанія-виробник уніформи Ogo-Sangyo випустила шкільну форму для учнів початкової школи, оснащену вбудованою системою супутникової навігації GPS.

Як і у випадку з бразильцями, цей інноваційний одяг дає батькам можливість через персональні комп’ютери відстежувати місце знаходження своїх дітлахів. Крім того, система піклується про безпеку дітей. Відчувши якусь загрозу, дитині досить просто натиснути кнопку і в службу безпеки буде посланий сигнал тривоги.