Світильник-парник Glasshouse забезпечить приємним світлом і свіжою зеленню до столу

Тим, хто любить подавати до столу свіжу зелень, напевно, буде цікаво дізнатися, як би влаштувати все так, щоб це було і корисно, і красиво. Зрозуміло, мова йде про теплиці, де ця зелень буде зростати. І оскільки в міських квартирах не завжди є місце, куди висадити розсаду, молода дизайнерка з Чехії, Христина Поерова (Kristyna Pojerova) придумала об'єднати парник і світильник в одне ціле під назвою Glasshouse.

А по-друге, такий незвичайний світильник стане своєрідною вишуканою прикрасою і домінантою кухні, таким собі живим зеленим оазисом серед кухонних меблів і посуду.

Рослини розміщуються всередині скляної посудини-колби, засіяної невеликими дірками для вентиляції з одним великим круглим отвором в нижній частині. Так зручніше міняти лампочку, а також висаджувати нову зелень і зрізати ту, що вже дозріла. Світильник-парник розрахований на лампочку в 100 ватт, а на шнурі є перемикач, щоб регулювати інтенсивність світіння. Таким чином дизайнер подбала про мікроклімат всередині колби-світильника, так і про те, щоб у кухні було світло і затишно.

До речі, не менш красиві оригінальні люстри, підвіси, торшери, настольні лампи і інші якісні освітлювальні прилади ви знайдете тут, зауважте, тільки зараз у магазині “ЕПІЦЕНТР СВІТЛА” дуже хороші знижки!

«Рослини висаджуються всередині скляної колби навколо діри, яка не тільки забезпечує легкий доступ до рослин і передає зовні світло від лампочки, але і забезпечує циркуляцію повітря, допомагає створити природний мікроклімат», – розповідає дизайнерка про свою розробку.



Незвичайні і стильні світильники-парники з колекції Glasshouse, що в перекладі з англійської мови і означає означає парник (в чеському варіанті Skleník) чудово доповнять практично будь-який інтер’єр сучасної кухні, і напевно припадуть до смаку тим споживачам, хто любить естетичні, а також настільки практичні, функціональні, корисні і смачні предмети домашнього вжитку.

Не дарма цей оригінальний, і в той же час практичний світильник-парник отримав високі оцінки і суворих експертів, і потенційних покупців на виставці “Prague Designblok 2015”, і зі статусу еко-проекту досить швидко перемістився в розряд запущених у виробництво моделей. А вартість виробу становить близько 200 доларів.